Hva er BDSM?

Mange får et veldig tydelig bilde i hodet når man hører snakk om BDSM. Man ser kanskje for seg røffe kostymer, pisk, håndjern og en spesiell stemning. Men hva er BDSM? Ifølge «ekspertene» er det en kombinasjon av binding, lek med smertegrenser og rollespill hvor den ene er underdanig og den andre tar kontroll. Men hvordan du velger å utøve BDSM, er opp til deg!

Under samlebegrepet BDSM finnes det en haug av begreper, roller og aktiviteter du kan la deg inspirere av for å utøve den type BDSM som føles best for deg.

Roller innenfor BDSM

BDSM er en type rollespill. For noen er det veldig viktig å finne sin rolle og holde seg til den, mens andre er «switch» og bytter med glede rolle!  Det finnes en haug med roller å utforske, og noen lar seg inspirere av litteratur og tv-serier for å skape sin egen karakter. Det er veldig vanlig med en dominant og en underdanig rolle, og da er disiplin ofte i sentrum for leken.

Hvordan være slave i BDSM? 
Hvordan være dominant i BDSM?

Disiplin er ofte viktig i BDSM, enten man er den underdanige eller den dominante. Oppdragelse, lydighet og det å følge ordre som blir gitt er for mange sentralt i BDSM. Er man dominant tar man kontrollen, har ofte en streng fremtoning og blir gjerne tiltalt som «mester» eller «mistress». Er man en Dom (dominant) eller Domina har man som mål å oppdra sin underdanige. Da bruker man ofte effekter som bondagetau, pisk eller andre leketøy som påfører smerte i den grad den underdanige ønsker. For den underdanige et det ofte et poeng å miste kontrollen og adlyde ordre! Men man kan også være en «brat», en underdanig som er litt mer rampete, erter sin mester og risikerer å bli «straffet». Det viktigste for begge parter et å avtale et «stopp-ord». Mange avtaler et ord som betyr «nå nærmer vi oss en grense», og et ord som betyr «stopp». Dette kan være ord som «rosa» og «rødt». Man bør også ha et non-verbalt stopptegn, som f.eks knipsing.

Hva er BDSM?

BDSM er en samlebetegnelse for bondage, disiplin, dominans, submessiv, sadomasochisme. Oppsummert som samtykkende maktlek.

Er BDSM riktig for deg? Mange kan føle seg usikre, men det fine med BDSM er at det er regler uten regler.. Gjør det på din måte, lag dine egne regler og la deg inspirere av andre!

Bondage

Bondage er ulike måter å binde hverandre med f.eks tau, silkebånd, remmer eller bondagetape. Poenget er å utforske frihetsfrarøvelse og bevegelseshemming i den grad man selv ønsker. Helt fra enkle håndjern til full frihetsfrarøvelse og binde på hender og føtter. Mange tenner på å ikke ha muligheten til å «komme seg unna», men det er ikke først og fremst poenget med bondage! For noen er det vel så spennende å ikke ha muligheten til å berøre partneren og bli ertet til bristepunktet. Enkelt utstyr og leketøy er med på å sette stemningen og frarøve den underdanige full frihet. Gagballs ( munnballer ), halsbånd, blindfolds, masker, latex eller undertøy i lakk og lær er med på å sette den rette stemningen.


Sadomasochisme

Sadomasochisme (SM) dreier seg om å dominere eller bli dominert, og påføre andre smerte eller bli påført smerte selv. Det er ikke alltid at handlingen fører direkte til en form for nytelse, men det er med på å bygge opp stemningen og understreke maktforholdet mellom to parter. Grenser og regler skal være avklart på forhånd.

Masochisme

Masochisme er når man opplever tilfredsstillelse eller tenning ved å bli tilført bli ydmyket eller undertrykt. Underdanige kjenner seg ofte igjen i denne beskrivelsen, i en eller annen grad.

Fetisjisme

Når man utforsker BDSM er veien veldig kort til Fetisjisme. Mange oppdager sin kjærlighet for BDSM gjennom en fetisj for undertøy i lakk og lær, eller latex. Derfra blir det naturlig å utforske rollespill og resten innenfor BDSM. Fetisjisme kan også leves ut uten at det nødvendigvis kalles BDSM. Man tillegger konkrete gjenstander, handlinger eller idéer en seksuell tiltrekningskraft. Det kan være enkelte kroppsdeler, spesielle klesplagg, materialer og spesielle overflater, lyster og følelser. For noen er det helt avgjørende for å tennes, mens for andre er det kun et krydder!

Ønsker du å vite mer om BDSM? Lytt til podcasten Klimaks, der Maria har besøk av Arild, som har vært aktiv i BDSM-miljøet i en årrekke. Han forteller hvordan du kan gå frem hvis du er nysgjerrig på BDSM! Det finnes allerede en del ting rundt i hjemmet som du kan bruke til å utforske, og Arild avslører de beste triksene.
Er du mer nysgjerrig på BDSM-miljøet i Norge, kan du lytte til episoden av podcasten Klimaks hvor leder i VesteViken BDSM-forening er gjest. Hun avslører hva som skjer på et sextreff og hvordan man enkelt kan komme inn i BDSM-miljøet!

Trenger du inspirasjon? Se vår oversikt over ord og uttrykk i BDSM og la deg inspirere!

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du