Er BDSM riktig for meg?

Du sitter kanskje med et ønske om å krydre sexlivet litt, og har hørt at BDSM har vært veien å gå for mange. Men hva er BDSM og passer det for deg?

BDSM er en samlebetegnelse som innebærer blant annet lek med tau og frihetsfrarøvelse, dominans og disiplin, å utforske smertegrenser og rollespill. Et maktspill mellom to mennesker, med nytelse som mål. Det finnes vanvittig mye under den store «paraplyen» BDSM, og det er egentlig ingen fasit for hvordan det skal gjøres. Du kan leke deg med ulike deler av samlebetegnelsen, og skape en perfekt kombinasjon for deg!

Hva er BDSM?

La deg inspirere av BDSM!

BDSM kan på mange måter ses som et rollespill der en dominant skal disiplinere en underdanig. Det finnes mange måter å være dominant på. Mange lar seg inspirere av litteratur eller tv-serier og trer inn i en mørk, mystisk og streng rolle for å få det som de vil. Den underdanige er ofte svakere og tiltrekkes mange ganger av masochisme eller sadomasochisme, og føler en tenning av å bli undertrykket eller ydmyket. Man må finne ut selv hvordan det føles naturlig å være underdanig. Det er mange roller man kan la seg inspirere av. Noen lar seg inspirere av dyr og ønsker å gå i bånd og lar seg totalt underkaste sin herre, mens andre er «brat» som er en mer rampete underdanig som erter sin herre og forventer en type straff. Noen ønsker også å gå inn i rollen som slave eller utforske age play. Det finnes en mengde roller, og man kan skape en rolle selv.

Er BDSM riktig for deg? Mange kan føle seg usikre, men det fine med BDSM er at det er regler uten regler.. Gjør det på din måte, lag dine egne regler og la deg inspirere av andre!

Målet er nytelse!

Selvom smerte, binding og avstraffelse blir brukt som virkemidler i BDSM, er nytelse hele tiden et mål! Man skal få en seksuell tenning ved å la seg kontrollere eller kontrollere andre. Respekt er helt avgjørende og før man begynner skal man avtale et «stopp-ord» for de gangene det går for langt, mange bruker «rosa» når det begynner å nærme seg en grense og «rødt» for stopp! Det er også lurt å avtale et non-verbalt tegn, som f.eks knipsing. Smerten man påfører hverandre skal være en smerte man nyter. Noen liker den sviende smerten som en smal pisk gir, mens andre tenner mer på mer dunkel smerte som en bred paddle gir.

Lek med BDSM!

BDSM handler for mange om maktlek, hvem har kontrollen? Å utforske smertegrenser er for mange en naturlig del av leken og brukes gjerne som straff hvis den underdanige ikke lar seg kontrollere. Pisk, håndjern, sexy maske og undertøy av latex eller lær er leketøy som er sentrale i BDSM.  Ulike typer pisker gir ulik type smerte, og målet er å påføre en smerte som også føles litt godt.  Bondage er en sentral del av BDSM og innebærer å binde hverandre på ulike måter. Man kan bruke bondagetau, stropper, lenker eller bondageutstyr til seng o.l. Her leker man med frihetsfrarøvelse og bevegelseshemming og det kan man gjøre i ulike grader, etter eget ønske.

Utforsk din fetisj!

De aller fleste har en fetisj, kanskje uten at man er oppmerksom på det. Fetisj er å få en tenning av konkrete gjenstander, handlinger, materialer, stoffer eller kroppsdeler. Den vanligste fetisjene i Norge er klær i lakk og lær eller latex. Slike klær har blitt så normalt at få tenker på det som en fetisj! Andre svært vanlige fetisjer er ballongfetisj og «breath controll». BDSM i seg selv troner også høyt over svært vanlige fetisjer i Norge. Verdens mest utbredte fetisj er fotfetisj og er også vanlig i Norge. Ser man sammenhengen mellom ulike fetisjer og BDSM er det ikke vanskelig å forstå at fetisjer ofte er inngangsporten for mange når det kommer til å utforske BDSM! Tenner man på lakk og lær, er det ofte naturlig å også utforske bondage, pisk og ulike masker.

Stemningen er viktig i BDSM!

Hvis du er usikker på om BDSM er noe for deg, kan du begynne med å utforske stemningen. Skru ned belysningen, kle dere i  sexy undertøy som setter dere i stemning, tenn lys og tre inn i en mørkere og mystisk rolle. Har du en partner du ønsker å utforske sammen med, kan dere snakke om de ulike rollene og om dette er noe som passer for dere. Sannsynligvis vil den dominante og den underdanige rollen fordele seg ganske naturlig og kanskje utvikle seg over tid. Når det er avklart kan dere se hva som finnes av utstyr som kanskje gjør det enklere å la seg inspirere. Bondageutstyr, pisk og blindfold er for veldig mange en naturlig og god start.

La deg inspirere av andre!

Det finnes mange nettsider hvor man kan kommunisere med andre innenfor BDSM-miljøet og få gode tips og bli guidet til en løsning som passer for deg. Du kan også lese om andres opplevelser i erotiske noveller eller forum om temaet. I podcasten Klimaks kan du høre lederen for VestreViken BDSM-forening fortelle hvordan man kan oppsøke miljøet. Hør også hvordan hun selv begynte med BDSM og plukk opp noen tips!

Kilde:
Nytelse.no
Klimaks
KK.no
Fetlife.com
smil-norge.no

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du