Manglende sexlyst for menn

Selv om det ikke skrives så mye om så kan manglende sexlyst hos menn også være en utfordring! Potens og sexlyst er ingen selvfølge. Alle menn har vel på et eller annet tidspunkt i livet opplevd at sexlysten ikke er helt på topp. Og ja; det er trist. Men fortvil ikke, i dag finnes det en rekke effektive hjelpemidler og preparater som får deg opp og på sporet igjen.

Det første han bør gjøre er å gå dypere i hvorfor lysten uteblir. Veldig mange menn opplever at lysten uteblir hvis han legger for stort press på seg selv. Forventinger knyttet til penisstørrelse, usikkerhet på utholdenhet og utfordninger med ereksjonen er blant de tingene menn tenker på som kan ødelegge sexlysten.

Vi har samlet noen tips som har hjulpet tusenvis av menn til et bedre sexliv og mer lyst:

Hvordan få hard ereksjon!

Sliter du med at penis ikke blir like hard som før, eller har du problemer med ereksjonen når det virkelig gjelder? Det kan være mange grunner til at ereksjonen svikter, men heldigvis finnes det også mange gode hjelpemidler som gir deg større og hardere ereksjon.

En penisring gjør ereksjonen hardere og mer langvarig
En penisring settes rundt roten av penis og har flere gode effekter: ringen vil holde blodet i penis slik at ereksjonen blir hardere og mer langvarig, i tillegg vil økt blodtilførsel gjøre penis mer følsom. Penisringen settes rundt roten av penis når den er erigert, det betyr at du må være hard før du setter den på. Penisringer kommer gjerne i flere størrelser, vi anbefaler et sett med penisringer i ulike størrelser slik at du kan prøve noen forskjellige typer. Du får også kjøpt penisring med vibrator som virker ekstra stimulerende både på deg og din partner.

Penispumpe for å gjøre penis større og hardere
En penispumpe lager vakum inne i pumpen slik at mer blod strømmer ut i penis. Det gjør at man får en større og hardere penis etter å ha pumpet. Jevnlig bruk kan også ha en mer permanent effekt. Ved å sette på en penisring etter at du har pumpet opp penis vil du beholde den tykke og harde ereksjonen over lengre tid. Det finnes mange ulike typer pumper, vi anbefaler en penispumpe med trykkmåler for gode resultater og muligheten til å måle hvor mye du må pumpe for best effekt. Det finnes også pumper som bruker vann i stedet for luft. Det gir mer effektiv pumping, men krever at du bruker pumpen et sted hvor du kan søle litt med vann. Vi anbefaler Bathmate X30 Hydromax i denne kategorien.

Få mer lyst og bedre orgasmer med lystøkere
Lystøkere er kremer og salver som øker blodtilførselen eller stimulerer penis på ulike måter. Potenspillen Potent Forte stimulerer potens og vitalitet med naturlige urter, og kan være med på å gi deg økt lystfølelse og raskere ereksjon som holder hele kvelden. Andre spennende produkter er TauriX Extra Strong med Ginseng, Taurin og Muria Puama som smøres på penis og testiklene for en stimulerende effekt som øker blodtilførselen, eller On Power Glide glidemiddel for menn, med stimulerende effekt og langvarig glid.

Permanent større og tykkere penis med penisforlenger
En penisforlenger er den mest effektive løsningen for deg som vil ha en lengre og tykkere penis. Ved å strekke vevet i penis over tid stimuleres cellene til å dele seg og «fylle inn» vevet som strekkes, dette er en prosess som er vitenskapelig bevist med gode resultater. Ved jevnlig bruk vil du kunne se merkbare resultater allerede etter et par uker, og du bestemmer selv hvor mye «ekstra» du vil ha. En penisforlenger vil også kunne ha en positiv effekt hvis du har en skjev eller krummet penis. Vitenskapelige tester viser en forbedring på 10 – 40° mindre krumming og en gjennomsnittlig lengdeøkning på 1,0 – 5,0 cm etter 6 måneder, med best resultat for de med mindre penis i utgangspunktet.

Hva om jeg ikke kan få ereksjon i det hele tatt?
Det er mange menn som opplever at de mister muligheten til å få ereksjon, det kan skje etter en operasjon, ved kronisk sykdom eller av andre årsaker. Heldigvis finnes det mange muligheter til å nyte sex allikevel. Vil man fortsatt nyte opplevelsen av å penetrere sin partner finnes det gode strap-ons med hulrom for penis. Vil du kose deg på egen hånd kan du bruke en vibrator mot undersiden av penishodet, akkurat der hodet går over i selve staven. Herrevibratoren HotOctopuss Pulse III Solo er laget spesielt for denne typen stimulering, og kan nytes med og uten ereksjon.


Usikker på egen utholdenhet?

Over 20 prosent av alle menn sliter med for tidlig utløsning i perioder i livet.  Det finnes heldigvis metoder som kan hjelpe mot akkurat dette. Det kan diskuteres hva som menes med for tidlig, men at han kommer fortere enn ønsket kan være et stort problem for mange. Mange menn sliter med tidlig utløsning og på grunn av dette ligger usikkerheten å lurer i bakhodet. Det fører ikke til sexlyst! Tidlig utløsning er veldig vanlig, og det finnes flere gode løsninger.

Dette kan du prøve for å hindre tidlig utløsning:

Start/stopp-metoden:

Dette kan også kalles «klemmeteknikken» og er en svært effektiv metode for å holde lengre i senga. På denne måten kan du lære å få bedre kontroll på orgasmen din. Slik er teknikken:

  • Start med å onanere helt til du holder på å få en orgasme, deretter stopper du opp og klemmer med et passe trykk på undersiden av penishodet med fingrene. Klem i 10 sekunder for å stoppe orgasmen.
  • Etter du har stoppet orgasmen og ventet i 30 sekunder kan du fortsette å onanere igjen. Stopp og klem på undersiden av penishodet rett før du får orgasme. Denne prosessen kan du gjenta 6-7 ganger, gjerne flere ganger, før du lar orgasmen komme.
  • Denne prosessen burde gjentas helst hver dag. Du kan velge å gjøre dette alene, eller la din partner gjøre det på deg. Mange syns det kan være spennende å la partneren få lov til å være med på det.

Vær lite aktiv i senga (la partneren ta kontrollen!):

Når du føler du mestrer start/stopp-teknikken kan du få med deg partneren din og videreutvikle denne teknikken:

  • Legg deg på ryggen og få partneren din til å sette seg oppå deg. La henne bevege seg opp og ned på penisen din uten at du gjør noe som helst, du skal være helt rolig.
  • Når du kjenner du er på vei til å komme ber du henne stoppe opp slik at du kan trekke deg ut igjen. Bruk samme teknikken som når du onanerer, her kan du få henne til å klemme rundt penishodet for deg i 10 sekunder.
  • Etter 30-60 sekunder setter hun seg oppå penisen din igjen og gjør akkurat den samme teknikken 5-6 ganger før du lar orgasmen komme.

Onanere før samleie:

Det er flere menn som syns det hjelper å onanere én til to timer før de skal ha et samleie. Dette gjør at man får «tømt seg» seg, og kan redusere følsomheten på penis og trangen til å få en orgasme.

Bruk sexleketøy:

I stedet for å bruke hånda kan du heller bruke et sexleketøy. Bruk samme teknikken som vanlig; Når du merker du kommer stopper du opp og klemmer under penishodet i 10 sekunder,  gjør det samme 5-6 ganger. Prøv med disse leketøyene:

  • Herrevibrator: Visste dere at det finnes vibrator for menn også? Noe som er veldig fint med det er at man ikke en gang trenger å ha en kraftig ereksjon for å oppnå en orgasme! Det passer like godt for dere som sliter med å få den opp.
  • Fleshlight/Vagina: Om du vil ha en mer realistisk opplevelse kan du for eksempel prøve ut denne naturtro selvsmørende vaginaen som har et innebygd glidemiddel og kjennes svært realistisk ut – perfekt for utholdenhetstrening!

Promax fra Nytelse.no:

Noe annet du kan prøve for å unngå for tidlig utløsning er Promax. Det er en 100% urtebasert middel som smøres på penishodet rett før du har sex. Et par dråper hjelper til med å forhindre tidlig utløsning og varer i opptil 3 – 4 timer. Ønsker du å holde ut lengre i senga, gjerne timesvis, så er Promax vår anbefaling!

Tips: gjør tidlig utløsning til noe positivt!
Sexen trenger ikke være ferdig når han får en orgasme, heller tvert i mot. Selv om han er ferdig betyr ikke det at man skal legge seg til å sove med en gang. Det er mye han kan gjøre for å tilfredsstille henne. Å gi henne deilig oralsex, eller bruke sexleketøy sammen, er den perfekte måten å vise at han bryr seg om hennes tilfredsstillelse også. Prøv dere frem med ulike teknikker og se hva som fungerer best. Bruk en klitorisvibrator og fingre eller en G-punktsvibrator for å stimulere G-punktet, det vil være svært deilig for henne.

Usikker på årsaken?

Alt fungerer som det skal, men lysten melder seg ikke? Noen mennesker har rett og slett mindre sexlyst enn andre og det tar lenger tid før de blir tent. Sexlyst kan vekkes til liv med f.eks erotisk massasje, samtale med partner eller inspirerende filmer og bøker. Problemer i parforholdet og irritasjon som ligger å murrer kan også være årsaken til mangel på sexlyst, så god kommunikasjon er viktigere enn man tror.

Dersom alt tilsynelatende fungerer som det skal og man ikke kan skjønne hvorfor lysten uteblir så kan det være lurt å oppsøke lege. Enkelte sykdommer og medisiner påvirker sexlysten og det er ting som må ordnes opp i!