Verdens onanidag og World naked gardening day!

Mai er den store onani-måneden, og den insternasjonale onanidagen feires 7. mai. Nå får du vite hvorfor det er så viktig at du onanerer.

I dag 7. mai feires den internasjonale onani-dagen, der hovedmålet er å beskytte retten til å masturbere. Det å onanere og å bli kjent med egen kropp er utrolig viktig. I tillegg er onani bra for deg og din helse. Onani har nemlig innvirkning på mange av kroppens viktigste deler. Det styrker blant annet hjertet og immunforsvaret, og virker positivt på humøret. Faktisk er det bevist at onani også hjelper mot angst og depresjon. For kvinner er det også svært fordelaktig at det styrker bekkenmuskulaturen, noe som hjelper både før, under og etter fødsel samt mot inkontinens. Det å tilfredsstille seg selv har vært tabubelagt i mange år, spesielt blant kvinner. Vi kvinner må derfor bli enda flinkere til å snakke om vår egen nytelse.

– Det å onanere gir oss muligheten til å utforske egne erogene soner, og selv finne ut av hva som får oss til å nå klimaks. På den måten kan du vise og fortelle din partner hva som må til for nettopp deg, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

Nytelse.no feirer med knalltilbud på oralsexprodukter!

Onanerer 1 gang i uken

I en ny undersøkelse som kartlegger nordmenns sexvaner kommer det frem at vi gjennomsnittlig onanerer én gang i uken. Undersøkelsen er utført av YouGov på vegne av Nytelse.no og baserer seg på svar fra 1000 respondenter mellom 18-65 år – jevnt fordelt på single, par, alder og kjønn.

Noen frykter dog at man skal «bruke opp» sexlysten på å onanere og at sexlivet med partner dermed dabber av.

Ebbestad understreker at sexlyst ikke er noe man bruker opp, men at behovet for sex potensielt kan forsvinne dersom man ikke har det så ofte eller at orgasmen uteblir over lenger tid.

– Onani er derfor svært viktig, og man bør lære seg tre forskjellige teknikker som gir orgasme. Da er det lettere for andre når de skal hjelpe deg å komme i mål.

Nytelse.no feirer med knalltilbud på oralsexprodukter!

Slutt å fake orgasme

Over halvparten av norske kvinner har faket orgasme. Kvinner faker orgasme av flere grunner.

– Mange sliter med å oppnå orgasme, men man må huske at det er helt normalt at orgasmen uteblir, sier Ebbestad.

Likevel later mange som at man oppnår klimaks. En studie publisert i Achives of Sexual Behavior viser at kvinner faker av fire forskjellige grunner. Det er mest vanlige var å simulere for å unngå å såre partnerens følelser, andre faket for å unngå å selv få negative følelser som frykt og usikkerhet under samleiet. Et tredje motiv var å øke sin egen seksuelle opphisselse, og et fjerde å fake for å få en slutt på samleiet.

Det som kanskje ikke er like kjent er at menn også faker orgasme, men det gjør de. I en studie publisert i The Journal of Sex Research kommer det frem at 28% av menn også har faket orgasme. Grunnene var ganske like som kvinnene sine, man er redd for å såre partner når man ikke klarer å nå klimaks.

– Vær ærlig med partneren din, og snakk om at du syns det er vanskelig. Kanskje seksualiteten forandret seg, det er mye stress eller tankene er et annet sted, råder Ebbestad.

Nytelse.no feirer med knalltilbud på oralsexprodukter!

Onaner sammen

Bruk god tid på å bli kjent med deg selv og din egen kropp. Seksualiteten forandrer seg gjennom hele livet, og det som tente deg og fikk deg til å vippe over kanten tidligere, kan ha forandret seg helt.

– Sett av tid til deg selv og din egen nytelse, enten du er singel, eller i et forhold. Det er heller ingenting i veien for å involvere partneren i onanien. Utforsk kroppen din alene og sammen med partner.

Onaner alene og sammen med partner slik at dere kan vise hverandre hvordan det gjøres, samtidig som dere nyter synet av hverandre.

7 grunner til å onanere

 

Orgasmer er smertelindrende

Mange har lagt skylden på en bankende hodepine for å unngå sex, men hodepine er egentlig en helt super grunn til å få en orgasme! Når man får en orgasme så frigjør kroppen hormoner som føles smertelindrende. I tillegg så strømmer blodet friere gjennom kroppen, noe som demper stressnivået i kroppen.

Trygg sex, uten kondom

Ingenting er så risikofritt som å onanere på egenhånd. Ikke kan man bli gravid, og ikke kan man få kjønnssykdommer.

Du blir glad

Orgasme gjør deg gladere, og ikke bare fordi du opplever noe vanvittig deilig. Orgasme frigir Dopamin, Oxtocin og Endorfiner som sammen utgjør kroppens egen lykkepille! Så hvis du har en dårlig dag er anbefalingen å låse deg inn på soverommet med ditt favoritt-sexleketøy og la orgasmene herje fritt!

Bedrer sexen

Hvis ikke du kjenner til din egen kropp og vet hva som skal til for at du skal få orgasme, hvordan skal andre kunne vite det da? Det er bare du som vet hvor du liker aller best å bli berørt, og hvordan det skal gjøres. Så for å få et så godt sexliv som mulig, må du lære dette videre til din partner. Men hvis du aldri onanerer og ikke aner hva som føles bra, og derfor ikke har mulighet til å fortelle dette videre, da kan du heller ikke klage på at partneren gjør det «feil».

Du føler deg tryggere i egen kropp

Er man kjent med sin egen kropp og hvordan den fungerer, føler man seg også tryggere. Man får bedre selvtillit og føler seg mer sexy hvis man er komfortabel i eget skinn!

Orgasmene blir bedre og lettere tilgjengelig

Hvis man har stålkontroll på hva som føles godt, er det enklere å få orgasme. Og for hver orgasme du får, lærer du mer om hva som skal til for at du oppnår den perfekte orgasme for deg!

En sunnere kropp

Når man onanerer og kanskje til og med oppnår orgasme, så flommer blodet fritt rundt i årene. Hjertet banker hardere og blir sterkere. Porene åpner seg og man blir mer avslappet.

Nytelse.no feirer med knalltilbud på oralsexprodukter!

«World Naked Gardening Day»

Ikke nok med at det er verdens onanidag, i dag er det også «World Naked Gardening Day». Dagen har vært feiret siden 2005, og faller på den første lørdagen i mai, så bli med på feiringen og luk naken i hagen.

Det er amerikanske The Naturist Society som først plantet ideen om en tidlig vår. Tiltaket er ment å skulle fremheve et sunt og komfortabelt forhold til sin nakne kropp på en ikke-seksuell måte. Det støtter selvsagt vi i Nytelse.no.

– Det er viktig å ha sunt og godt forhold til egen kropp. I dagens samfunn er det mye kroppsfokus og jag etter å være «perfekt». Bruk heller tiden på å bli kjent med din egen kropp og godta og bli glad i deg selv, råder sexolog Maria K. Ebbestad.

Nå som de aller fleste tilbringer mer tid hjemme, hvorfor ikke bruke tiden til å bli bedre kjent med deg selv og sin partner. For å få orgasmer, må du først bli kjent med din egen kropp og dine egne ønsker. Med eller uten sexleketøy anbefaler Ebbestad alle å bruke tid med seg selv alene.

– En orgasme om dagen vil senke stressnivået i kroppen og gjøre deg gladere. Ikke bare fordi du opplever noe vanvittig deilig, men orgasmer frigir Dopamin, Oksytocin og Endorfiner som sammen utgjør kroppens egen lykkepille, smiler Ebbestad.

Så gå ut i hagen naken, fri og stolt over egen kropp, mens du luker beddet klart for 17.mai.

Nytelse.no feirer med knalltilbud på oralsexprodukter!

Nytelse.no feirer med knalltilbud på oralsexprodukter!

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du