Slik får hun mer lyst og bedre sex!

Kvinner og deres sexlyst er et vanskelig tema. Man kan ikke trekke en konklusjon og sette to streker under et eneste svar, fordi årsaken til mangel på sexlyst er forskjellig fra person til person. Men det er uten tvil et par ting som er veldig viktig å vite om kvinnelyst:

Hun har lyst til å ha lyst!

Det er forskjell på lyst og lyst. Kvinnen ønsker og vil gjerne ha sex, men det er en vei å gå fra dette ønsket til at lysten melder seg. Lysten – den udefinerbare følelsen i magen, varmen som sprer seg i underlivet, pusten som blir tyngre, den kilende følelsen av kåtskapen som vekkes både mellom lårene og i hodet. Kort sagt; Man ønsker å bli kåt, men blir det ikke.
Det er viktig å forstå denne forskjellen, fordi da forstår man også at ønsket om å lykkes er tilstede.

«Sexlyst er varierende både hos kvinner og menn og det er en rekke faktorer som spiller inn på hvor mye sexlyst man har. Hvor man er i syklusen, stress, søvnmangel og sykdom er det som oftes hindrer sexlysten, men hvordan man føler seg har også stor innvirkning. Så spiser man sunt, er aktiv og ikke minst onanerer gjevnt, vil det bidra til å øke sexlysten både for kvinner og menn! Det er også viktig å huske at sex er overskuddsbasert, så sørg for at arbeidsfordelingen i hjemmet er jevn, slik at begge har ork og lyst» er tipset fra sexolog Maria K. Ebbestad

Hvorfor?

Som nevnt så er det vanskelig å peke på én grunn til at sexlyst, eller kåtskapen, ikke melder seg. Det kan komme av fysiske årsaker, slik som sykdom, overgangsalder, nedsatt funksjon i skjeden osv. Men for andre handler det rett og slett om lyst! For de kvinnene som sliter med lysten er det viktig å ikke overse problemet, men å ha fokus å finne en løsning. Man bør være klar over er at tid er viktig for kvinnens lyst. Kvinner som kjenner på at lysten ikke melder seg har ofte ikke tatt seg god nok tid. Hos mange menn vekkes sexlyst umiddelbart, men hos de aller fleste kvinner må hjernen få tid til å omstille seg.

En annen ting som spiller en viktig rolle i kvinnens jakt på lyst, er følelser. Kanskje hun ikke føler seg vel med eget utseende, kanskje hun er stresset og bare klarer å tenke på alt som skal rekkes eller kanskje hun bare er sliten av hverdagens kjas og mas. Det kan være hun er lei seg, sint eller rett og slett føler at ikke alt er på plass i parforholdet.

Barsel!

I tiden rundt fødsel er det helt normalt at kvinners sexlyst forandres. Før fødsel har man den store magen og kroppen som forandrer seg. Noen er i dårlig form, svetter mye og mangler overskudd. Mange syntes også at sex er litt skummelt fordi man har en baby i magen som man er redd for å «ødelegge». Dette er ikke farlig, men tanken på det kan være litt ødeleggende for mange.

Etter fødsel skjer det mye som kan redusere sexlysten hos kvinner. For det første så har man babyen som skal ammes og koses med, og mange kvinner opplever da at behovet for nærhet blir dekket. For det andre så utløses det hormoner som reduserer sexlysten! Dette er naturens måte å prøve å hindre at kvinnen blir fort gravid igjen. Man må også ta hensyn til at underlivet skal heles og sårene skal rekke å gro. En del kvinner forteller om smertefull sex lenge etter at barnet kom til verden, og dette er noe man må ta hensyn til!

Slimhinnene blir påvirket av amming, og for noen betyr det at man ikke blir like våt som før. Da er det viktig å bruke et godt glidemiddel, slik at man ikke blir sår og får rifter.

Hva kan kvinner gjøre for bedre sexlyst?


Det kan være lurt å ta en tur til legen hvis man ønsker å komme til bunns i hvorfor lysten ikke melder seg. Der får man et svar på om det er fysiske årsaker til at lysten uteblir! Men dersom «problemet» sitter i hodet så er det viktig å ta tak i det. Fokus på eget utseende, utfordringer i parforholdet, stress og mistrivsel på jobben er ting som kan påvirke humøret
og derfor også lysten!

Mest sannsynlig så vet kvinnen hvorfor hun ikke blir tent. Snakk sammen, slik at partneren vet hvordan han/hun kan hjelpe kvinnen. Det kan være vanskelig å snakke ut om det hvis man ikke er fornøyd med hvordan partneren er i sengen, men det er viktig at at man kan fortelle hverandre hva man liker og ikke liker. Hvis man ikke syntes sexen er noe deilig, så er det en grunn til at sexlysten forsvinner! Når man snakker sammen så har man en mulighet til å oppklare misforståelser, gjøre en endring og jobbe mot et felles mål!
Ikke stress over at hun ikke blir tent like fort som partneren! Dette er helt vanlig og noe veldig mange kvinner opplever. Ta tiden til hjelp, søk inspirasjon i litteratur, film, musikk eller andre ting som kan virke opphissende. Ikke mas og stress opp situasjonen, da det kan gjøre vondt verre. Gi hverandre massasje, vær nær hverandre, bruk litt tid på å føle dere fine for hverandre. Nå føler du kanskje på at du ikke har denne ekstra tiden å avse, men da er det enda større grunn til å ha fokus på nettopp dette! Stress fører ikke til lyst.

Sexleketøy!

Kvinnelyst kan vekkes til live ved hjelp av orgasmekremer som får blodet til å strømme til underlivet og gjør henne mer følsom for berøring. En annen ting som vekker lysten i kvinnen er riktig sexleketøy!  Sexleketøy har reddet sexlivet til mange kvinner og gitt dem lysten tilbake. Et leketøy kan stimulere henne på en måte som er helt umulig for et menneske, og du har mye forskjellig å velge mellom!


Stay On orgasmekrem passer perfekt for kvinner som ønsker seg kraftigere orgasmer eller mer stimulering under selve sexakten; en dråpe eller to på klitoris vil gi en varmende og nesten elektrisk følelse. Mange kvinner opplever at partneren er tilfredsstilt etter sin første orgasme, mens de selv gjerne vil fortsette – Stay On orgasmekrem kan være med på å gi deg raskere orgasmer med høyere frekvens, noe som gjør det lettere for begge å oppnå ønsket stimulering.


En Klitorisvibrator er i utforming, intensitet og materiale spesialtilpasset å stimulere det følsomme området på og rundt klitoris. Mange av disse leketøyene stimulerer med vibrasjoner, men det finnes et leketøy som skiller seg ut fra mengden! Womanizer er et leketøy som har forandret sexlivet til kvinner over hele verden. Womanizer stimulerer klitoris med trykkbølger, det gir en unik effekt som kan gi orgasmer selv til deg som sliter med å komme med vanlige sexleketøy. 50 kvinner mellom 20 og 60 år fikk prøve den originale Womanizer, hele 73%(!) fikk multiorgasmer, og utrolige 98% ville gjerne kjøpe sin egen Womanizer etter testen!

Hvis du lurer på hva som funker for deg så er det anbefalt å prøve en rabbitvibrator! Den stimulerer flere punkter og er designet for å gi de deiligste orgasmer! Med de små «ørene» stimuleres klitoris med vibrasjoner. De aller fleste kvinner er avhengige av klitorisstimuli for å oppnå orgasme. Se etter en rabbitvibrator med bøyd tupp, da denne vil stimulere g-punktet.


En kvinne som oppnår sterke orgasmer vil ha mer lyst! En kraftig massasjestav kan brukes til en erotisk massasje over hele kroppen, for å vekke sansene. Prøv med en deilig massasjeolje i tillegg for en ekstra sensuell opplevelse. Etterhvert kan du bevege massasjestaven mot underlivet og de heftige vibrasjonene vil stimulere klitoris og hele området rundt. En massasjestav er et kraftig leketøy som anbefales på det varmeste for å vekke liv i lysten!


Mangel på lyst – helt vanlig!


Vi har spurt 3 kvinner om hvorfor lysten kan utebli hos dem. Å hente råd og erfaringer hos andre bidrar til mer kunnskap om hvorfor lysten ikke melder seg. Ved å se at dette er helt normalt og skjer hos de fleste av og til, kan man redusere stresset man føler knyttet til mangel på lyst! :

Karianne (30):
Det er ikke så lett å sette seg ned å finne ut av hvorfor jeg ikke har sexlyst, men min umiddelbare tanke er «når skal jeg rekke det?!»
Frem til kveldstid er det for meg uaktuelt med sex, fordi barna er våkne. Og etter de har lagt seg har jeg klær å vaske og et hjem som skal se greit ut. Veldig ofte er det noe ærend som skal gjøres, jeg må handle og det forventes vel også at jeg tar en dusj i ny og ne? Alle mødre som leser dette kommer til å nikke forståelsesfullt når jeg nevner at jeg også gjerne vil ha noen minutter for meg selv før jeg legger meg.

Maria (42):
Mannen min føler nok at han ofte blir avvist. Det er ofte han som tar initiativet til sex. Og når han bare gjør det når han har drukket eller dagen derpå så klarer jeg ikke bli tent egentlig. Jeg kunne ønske at han gjorde noe for å virke tiltrekkende for meg.. Jeg pynter meg, barberer legger, bruker fint undertøy og er nøye med hygienen. Og det jeg får tilbake er en drita mann som er vulgær og masete, eller en bakfull mann med morgenånde som stinker gammel fyll… Er det rart jeg ikke blir våt?

Trine (26):
Jeg fødte et barn for 8 måneder siden, og selvom alt gikk fint så opplever jeg fremdeles litt smerter under sex. Jeg ammer, og det fører også til at jeg ikke blir like våt som før… Så sex frister rett og slett ikke, fordi det er ganske smertefullt. Dessuten føler jeg meg ikke så sexy med denne «nye» kroppen. Jeg er mye tykkere enn jeg var, og magen henger som en punktert badeball. Mannen sier at han syntes jeg er fin, men det hjelper ikke så lenge jeg føler meg så stygg. Vi har sex, men det er kun for mannen sin skyld. Jeg får ikke noe annet ut av det enn smerter og dårlig selvtillit. Sexlyst = null, mildt sagt.

Freaky Friday – Svelge sperm

Sug og svelg – God helg! Når forskere spurte en rekke studenter om hva de ville valgt bort av samleie eller oralsex, svarte samtlige samleie.