Lynn og mannen har flere elskere!

«PolyNorge er en interesseorganisasjon for oss som ønsker å leve utenfor samfunnets glansbilde om tosomheten som eneste løsning. Vi ønsker å fremme et samfunn der polyrelasjoner møtes med respekt og aksept på lik linje med monogame parforhold. Vi ønsker å jobbe for at polymennesker skal være trygg og våge å være seg selv og ikke lengre trenger å leve i frykt. I dag velger de fleste polymennesker å skjule sin identitet i frykt for konsekvensene det kan medføre å være åpen.  Dette er ikke rett».

Slik beskriver Lynn Myrdal den nystiftede interesseorganissasjonen PolyNorge, som kjemper for åpenhet og aksept rundt det å være Polyamorøs.

Hvorfor velger man å ha det på denne måten?
For meg er det å være poly en del av min identitet. Det er en integrert del av min personlighet og min seksualitet. For meg er det å være poly rett og naturlig.Når man snakker om det å ha forhold til flere mennesker samtidig, så er det den seksuelle biten man ofte tenker på dersom man ikke vet hva det vil si å være polyamorøs. Mange tror at det kun handler om lysten til å ha flere sexpartnere.
«Å være poly handler ikke kun om sex. For noen er det seksuelle en viktig faktor mens for andre er det nesten helt uviktig. Akkurat som i monogame forhold. Noen er aseksuell mens andre drives av en sterk seksualitet.  Ingen av delene er mer rett eller feil».
 
 

«Å være polyamorøs vil si at man har evnen til å utvikle flere parallelle kjærlighetsrelasjoner.  Det betyr at man ikke ser på kjærlighet som et knapphetsgode man bare kan gi til en person. Ikke heller ser man på kjærlighet fra andre som noe man har eier alene».

Jeg kan ikke unngå å spørre om hvordan det fungerer i praksis. Er det slik at man sier til ektemannen eller samboeren at denne kvelden skal man tilbringe med en annen kjæreste?
Det er ikke en fasit på hvordan være poly på rett måte. Det er et par grunnleggende kjøreregler. Man må være åpen og ærlig. Alle involverte parter skal gi informert samtykke og være likeverdige.

For noen vil en slik ordning  som du beskriver fungere , for andre ikke.  Noen tenner på tanken at kjæresten har sex med en annen.  Noen vil ikke tenke så mye på den delen av det. Det viktige er at man snakker sammen og respekterer hverandre. Å snakke sammen er viktig i alle relasjoner og i polyrelasjoner er det ennå viktigere.

Hvordan er forholdet du har til andre enn mannen din? Er det slik at dere går på dater, har filmkvelder, krangler, har sex.. Altså er vanlig kjæresteforhold?
Jeg dater litt… Har ikke kjæreste for tiden , så den eneste jeg krangler med av og til er min mann. Vi er som alle andre ikke alltid helt enig. Om jeg er så heldig at jeg finner en kjæreste som holder ut med denne sprø pakkeløsningen så vil vi være som andre kjærester.

Har du og din mann noen regler når det kommer til sex med andre? Vil du fortelle litt om de reglene?
Vi beskytter oss. Det er viktig. Om vi har sex med andre så er det sikker sex. Om vi finner fast partner/kjæreste som vi stoler 100% på at ikke er usikker så kan den biten droppes om alle er enig om det.

Har dere noen andre regler, du og mannen din?
Vi har ikke det egentlig.  Så lenge vi er åpne og ærlig og tar hensyn så føler ikke vi at vi trenger masse regler. Noen har en del regler , andre ikke.

Hvor mye vet du om forholdet mannen din har til andre?
Jeg vet alt jeg vil vite og han vet alt han vil vite. For å unngå sjalusi og usikkerhet er det viktig at man deler all ønsket informasjon.

 

Hvor mye forteller dere hverandre om «de andre» forholdene?

Jeg og min mann forteller det meste til hverandre. Vi er noen ganger nesten brutalt ærlig. Det fungerer for oss. Når man vet alt så er det ikke noe å være usikker på eller redd for.

Hvis du er på byen med venninnene en helg, er du da «på sjekkeren» som om du skulle vært singel ?

Jeg er altfor sjenert til å sjekke på byen.  Jeg tar aldri kontakt med noen og om noen en sjelden gang  tar kontakt med meg på byen så vet jeg ikke hva jeg skal si jeg…. Kan ikke flørte på en flekk. Skulle ønske jeg turte å flørte mer , men når jeg ser mennesker jeg synes er tiltrekkende så våger jeg ikke.

Ser du for deg å ha det på den måten resten av livet?
Ja, jeg ser ikke for meg å bytte identitet og endre min personlighet.  Det blir som å spørre en homofil om han har tenkt å fortsette å være homo eller en musikalsk kvinne om hun har tenkt å fortsette med å være musikalsk.

Det er ikke sikkert at jeg hele livet vil ha parallelle forhold. Men jeg vil fortsatt være poly. Monogame personer er i perioder singel.  Det gjør dem ikke mindre monogam av den grunn.


Hvis noen kjenner seg igjen i det du forteller her og ønsker å utforske mer, hva bør de gjøre?
Om man tenker at dette resonnerer i noe en selv går å føler så er det kanskje vanskelig å finne noen å snakke med. Mange polymennesker føler seg dessverre isolert. Jeg får en del henvendelser fra mennesker som har lest om PolyNorge og polyamori nå i det siste og trenger andre å snakke med om dette. Mennesker som har følt at det har vært noe galt med dem og nå begynner å finne svar på «umulige» spørsmål.

Jeg foreslår for mange å bli medlem i PolyNorge sin Facebook gruppe. Her er det rom for «dumme» spørsmål og nysgjerrighet. Du trenger ikke være sikker på at du er poly for å bli med. Du trenger bare et ønske om å lære mer.

lynn2

 

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du