Intimbarbering – slik unngår du røde nupper!

Nå går det mot varmere tider, og det er snart på tide å finne frem bikinien igjen. Mange kvinner barberer seg under armene og på leggene, men når det kommer til intimbarbering er det litt mer individuelt.

Mange tenker at de er nødt til å barbere bort alt håret nedentil om de først skal barbere, men det er absolutt ikke nødvendig. Det er veldig forskjellig hva slags «frisyre» man foretrekker i underlivet sitt, noen fjerner kun hårene som ligger akkurat ved bikinilinjen, mens andre lar det kun være igjen en tynn stripe med hår midt på kjønnsorganet.

Ingenting galt med det naturlige

Selv om mange velger å barbere seg nedentil så er det ikke dermed sagt at det er slik det skal være. Det har blitt en slags norm at kvinner alltid skal være nybarbert og velstelt nedentil, mens menn kan la det vokse og gro, slik burde det ikke være. Tipsene under passer like godt til menn som til kvinner, men det er helt opp til deg hvordan du ønsker å ha det der nede.

Fordeler med intimbarbering

Flere er litt skeptiske til intimbarbering av flere grunner: De er enten redd for å få røde nupper og infeksjoner, eller at hårene kommer til å vokse tykkere og mørkere ut igjen (noe som kun er en myte!) Hårveksten lever sitt helt eget liv, og påvirkes derfor ikke av om man barberer seg eller ikke. Her er det aldersrelaterte genetiske faktorer, hormonelle påvirkninger og miljø som spiller inn. Det finnes flere gode grunner til hvorfor man burde barbere seg nedentil:

  • Man føler seg mer fresh og fin, både for seg selv og for partneren
  • Det kan være deiligere med oralsex, tungen kommer tettere på huden for økt stimulering
  • Det blir vanskelig å la være å ta på seg selv, det er så deilig å la fingrene gli over den glatte huden…

Selv om det er flere gode grunner til intimbarbering, så er det likevel ikke bare fordeler. Hele formålet med å barbere seg nedentil er å se innbydende og fin ut, derfor er det viktig å passe på at man gjør det riktig så du unngår røde nupper og betente infeksjoner.

Slik unngår du røde nupper

Det er veldig vanlig å bruke en barberhøvel til intimbarbering, noe som lett kan føre til røde nupper og infeksjoner. Når hårene barberes bort åpnes en inngangsport i huden som gjør det enklere for bakterier å komme inn. Da kan det dannes en betennelse i hårroten som vises som røde nupper på huden. Slik unngår du disse problemene:

Før barbering
Ta en varm dusj før du barberer deg slik at hårene kan bli mykere og enklere å barbere vekk. Bruk gjerne RFSU Daily Wash som er en silkemyk intimsåpe med melkesyre som lindrer irritasjon og fukter huden. Såpen har en anti-lukt formel som gir en friskhet hele dagen, og er dessuten helt uten parfyme.

 

Selve barberingen
RFSU Easy Shave Gel er en mykgjørende gelé med glideffekt som passer perfekt til barbering av intime områder. Med en tilpasset pH-verdi og en spesiell formel som er klar og ikke skummer så ser du lettere hvor du barberer. Bruk en skarp høvel når du barberer deg, og barber MED hårene i stedet for mot, slik unngår du inngrodde hår og betente hårsekker. Pass på at du ikke presser for hardt på høvelen så unngår du at hårene kuttes for nært huden.

Etter barbering
Skyll med kaldt vann etter barbering for å lukke porene raskere. Tørk deg deretter med et rent håndkle som ikke loer. Til slutt anbefaler vi RFSU Intim Cooling Balm som kjøler ned huden og hindrer bakterievekst. Intim Cooling Balm inneholder kamille og engkarse som gjenoppretter huden etter barbering og gir en deilig svalende effekt.

 

Tips: Unngå stringtruser om du pleier å barbere deg, de kan gnisse mot huden og skape irritasjoner som gir rød/oppblusset hud.

Lurt å tenke på ved intimbarbering

  • Ikke bruk samme barberhøvel som andre har brukt, det kan nemlig overføre bakterier og sykdommer som f.eks. herpes.
  • Ha en egen barberhøvel som kun skal brukes til underlivet.
  • Vask og desinfiser barberhøvelen etter bruk.
  • Legg barberhøvelen et annet sted enn dusjen der såperester og bakterier ikke kommer til.
  • Du kan trimme busken litt i stedet for å fjerne alt! Trim bikinilinjen og føl deg mer sexy og komfortabel når du endelig kan slappe av på stranden i sommer. Barbermaskinen Swan Ultimate Personal Shaver passer perfekt til dette!

World Naked Bike Ride day!

I dag arrangeres World naked bike ride day i flere store byer verden over. Målet med dagen er å sette fokus på klimautslippene som kommer

Freaky Friday – Solosex

I dag er det tid for å bare tenke på deg selv. Ukens Freaky Friday er nemlig solosex. Det eneste du skal bruke er hånden,