Hvordan trene opp vagina

Å trene bekkenbunn er viktig enten man har født barn eller ikke. Både for å hindre inkontinen og for å få kunne styre orgasmen. Men hvordan trener man opp vagina?

Visste du at det var mulig å trene seg til en strammere skjede? Ved å trene bekkenbunnsmusklaturen får du en strammere skjede og du kan også kontrollere orgasmene. Det er fordi det er disse musklene som trekker seg sammen når orgasmen herjer i kroppen. En strammere muskulatur vil føre til kraftigere orgasmer og en trangere skjede.

Etter fødsel eller etterhvert som man blir eldre så kan enkelte oppleve urinlekkasjer fordi musklene i underlivet blir slappere. Det kan oppleves som hemmende når man ikke har kontroll over urinen om man plutselig ler, nyser, hopper eller løper. I tillegg kan treningen gi bedre og sterkere orgasmer fordi man får bedre kontroll over musklene i underlivet. Derfor er det viktig trene bekkenbunnen regelmessig. Og musklene i underlivet kan trenes opp igjen på lik linje med resten av kroppen.

I løpet av en dag bør du ha tre små sett med trening. Om du tar alle i en sleng eller deler de opp, er opp til deg. Det viktigste er at du får tak i de rette musklene.

For å få til dette kan vaginakuler være et godt hjelpemiddel.  Vaginakuler er ment for å trene opp musklene i skjeden og bekkenet. Man kan fint trene bekkenbunn uten vaginakuler, men kulene er med på å bevisstgjøre treningen

Hyppig trening med vaginakuler gjør at du får bedre kontroll på musklene og derfor også får kontroll over musklene som holder urinen tilbake.

 

Hvordan bruke vaginakuler?

Man trener bekkenbunnsmusklaturen ved å gjøre øvelser som kalles kegeløvelser og går ut på at du skal stramme bekkenbunnsmusklaturen i intervaller. Mange syntes det kan være vanskelig å stramme disse musklene riktig, men se for deg at du skal knipe av urinstrålen. Knip, slipp, knip, slipp!

Den enkleste måten å gjøre knipeøvelsen riktig er trening med vaginakuler, eller kegelkuler som det også kalles. Kulene plasseres i skjeden, ca én fingerlengde opp, og du skal ved hjelp av muskelkraften hindre de fra å falle ut.

Kegelkulene kommer med forskjellig vekt, slik at du kan velge hvilken tyngde du vil trene med. Du kan bruke kulene i flere timer om gangen, hvis du ønsker. Du vil kjenne vaginakulene når du går eller jogger og dersom du velger store kuler så vil disse stimulere musklene i vagina og gi deg en pirrende opplevelse.

Mange er redde for at vaginakulene kan forsvinne, men det gjør de altså ikke. Når du skal få vaginakulene ut igjen står du med spredte ben og slapper av i muskulaturen, da vil kulene komme av seg selv! Mange kuler kommer med snor for å trekke kulene ut.

Maria K. Ebbestad er sexolog og presseansvarlig for Nytelse.no

Freaky Friday – Svelge sperm

Sug og svelg – God helg! Når forskere spurte en rekke studenter om hva de ville valgt bort av samleie eller oralsex, svarte samtlige samleie.