Hvor dyp er vagina?

Er jeg for trang, er jeg for vid, passer en penis inn og hvor mye plass er det egentlig der inne. Alle disse spørsmålene har de fleste kvinner stilt seg selv ved et eller annet tidspunkt, og her er svaret.

 

Skjeden er et smal muskelrør på 7 til 10 cm, som går fra vulva og opp til livmoren. Når en kvinne ikke er tent ligger røret sammenklemt, men når hun blir kåt utvides den både i lengden og bredden. Musklene rundt skjeden er sterke og kan trenes som andre muskler på kroppen. Dette kalles bekkenbunnstrening og er viktig både for å hindre urinlekkasje, men også for å kontrollere orgasmen. Stikk en eller to fingre inn og stram, så kjenner du at det klemmer rundt fingrene.

 

Skjeden har naturlig fuktighet som hovedsakelig kommer fra skjedeveggen. I tillegg til at skjeden utvider seg når du blir kåt, gjør også den økte blodgjennomstrømningen at det kommer mer fuktighet i skjeden. I tillegg kommer det en glatt slimaktig veske fra to kjertler på bakere skjedevegg (bartholiske kjertler). Disse er med å smøre skjeden når du onanerer eller har samleie, og er med på å forhindre rifter. Det er viktig å huske at det at man er våt, betyr ikke at man er kåt, og man kan også være kåt uten å være våt. Hvor fuktig man er varier fra person til person, dagsform og syklus. Det er derfor alltid lurt å bruke et godt glidemiddel slik at man forhindrer rifter. For glidemiddel er til for å gjøre det som er godt, enda bedre.

Kilde: Gleden med skjeden

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du