Squirting – hvordan få ei jente til å sprute – og hva er egentlig squirting?

Når menn får orgasme så spruter det en væske ut fra urinrøret, sæd som de fleste vet om. Men visste dere at jenter også kan gjøre det? Dette blir kalt «squirting», altså en kvinnelig ejakulasjon.

Grunnen til at menn får en utløsning ved orgasme er for å gjøre jenta gravid. Sæden består av blant annet sædceller og sekret fra prostata, som er en viktig kjertel for menn. Men kvinnens ejakulasjon, såkalt squirting, vet man lite om – hvorfor kan de også få en utløsning, altså squirte?

Hva er egentlig squirting?

Forskerne er faktisk litt usikker på hva væsken kvinner spruter ut egentlig er laget av. Noen mener det er urin, mens andre tror det er urin blannet med noe annet, eller at det ikke har noe med urin å gjøre i det hele tatt. I 2014 ble det gjort en studie med ultralydteknikk som tilsa at kvinnens ejakulasjon består av kun urin. Forskerne undersøkte 7 kvinner mens de onanerte, med hjelp av et ultralydapparat. Dette gjorde de for å se hva som faktisk skjedde i det ejakulasjonen kom.

Alle kvinnene hadde helt tomme blærer for de satte i gang undersøkelsen. Når kvinnene holdt på å få en orgasme kunne de se blæren fylle seg opp. Da de fikk orgasme og sprutet ut så de at væsken fra blæren tømte seg, og kom deretter ut av urinrøret. Derfor mener forskerne som gjorde undersøkelsen at det i hovedsak er en ufrivillig urinavgang som kommer ut, men utelukker ikke at det kan være andre komponenter i væsken også. Det kan nok være derfor kvinner syns det er flaut å squirte, siden de tror det er urin.

squirte

Det har også vært spekulasjoner om spruten er en form for glidemiddel, men med tanke på at det burde kommet helt i starten av samleiet kan man utelukke den teorien. Ved kjemiske analyser man har tatt viser det seg at væsken er hos noen kvinner helt klar og luktfri, og hos noen kan den inneholde noe urin.

En studie fra 2001 viser at væsken kommer fra urinblæren, men likevel har en annen kjemisk sammensetning enn urin. Forskerne spekulerer på om den seksuelle opphisselsen kan påvirke prosessene i urinblæren på en slik måte at den produserer en annen væske akkurat da.

Det er noen studier forteller oss at kvinnene har små kjertler (skenes) i fremre vegg av skjeden, som det såkalte «G-punktet». Disse kjertlene kan sammenlignes med mannens prostata siden de oppfører seg på samme måte. Når kvinner får orgasme tømmes væsken i disse kjertlene ut i urinrøret, derfor mener noen at dette er grunnen til squirting. Det sies at ikke alle kvinner har disse kjertlene, og kan derfor ha en sammenheng med at ikke alle kvinner squirter. Mengden på væsken som kommer ut når kvinnen squirter varierer. Noen kan merke at det kun kommer ut noen få dråper, mens andre beskriver det med mengden av et melkeglass.

Om G-punktet er grunnen til squrting eller ikke, vet man ikke. Det spekuleres om at kanskje ikke alle kvinner har et G-punkt. Noe som er interessant å vite er at 82% av kvinnene som har funnet dette såkalte G-punktet, har også hatt sprutorgasmer. Kanskje det har en sammenheng?

Uansett hva væsken inneholder så er det naturlig. Ingen jenter burde skamme seg over dette, det er dessuten veldig mange mannfolk som elsker å se jenta sprute! Så ikke prøv å holde igjen noe jenter, dette er noe mange bare kunne drømt om å oppleve.

squirting


Hvordan få henne til å squirte?

– Det er rett og slett veldig individuelt om man får til å squirte. Men det er noen triks man kan teste ut:

  • Lær deg anatomien. Les litt om anatomien til jenter først for å lettere kunne finne frem til G-punktet. Dette vil gjøre det enklere for deg.
  • Gå på do før du starter. Om du finner frem til G-punktet kan det være greit å ha tømt blæren først. Det kan nemlig føles ut som om du må tisse når du stimulerer G-punktet. Da kan du hvertfall slippe å tenke på at du faktisk kommer til å tisse.
  • Start med litt oppvarming. Begynn gjerne med å stimulere klitoris for å varme henne opp litt. Husk glidemiddel da dette gjør opplevelsen veldig mye bedre! Det er viktig med glid.
  • Bruk «kom hit-teknikken». Før en finger elle to inn i skjeden med håndflaten opp. Deretter bøyer du fingrene oppover og gjør en såkalt «kom hit»-bevegelse, slik at de berører den fremre skjedeveggen.
  • Ikke hold igjen. Mange jenter holder tilbake litt. Slipp deg løs og nyt! Det er viktig å slappe av og nyte opplevelsen, det vil gjøre det mye letter å få det til.

Den enkle veien til kraftigere orgasmer

Vi har intervjuet en mann om han sin fetish for å bli squirtet på. Han forklarer også hvordan han mener man kan få jenta til å sprute:


Hva liker du så godt med å bli sprutet på?

– Jeg vet ikke helt hvorfor det er slik, jeg bare tenner så utrolig på det. Jeg elsker å slikke jenta og stoppe rett før de kommer, og gjøre det flere ganger. Til slutt gir jeg alt jeg har så de spruter over hele meg.

Er det vanskelig å få jenter til å squirte, og er det mange som gjøre det?

– Det varierer nok. Jeg tror alle kan sprute hvis de vil, men det er nok en teknikk som skal til for å klare det.

Hvordan klarer man å få ei jente til å sprute, hva slags teknikker bruker man?

– Man bruker tungen aktivt, men to fingre i vaginaen og opp mot klitoris på innsiden. Rett før de kommer tar du fingrene fort ut. Man må kjøre på fort inn og helt ut flere ganger, og en finger i anus rett før de kommer kan hjelpe på. Da skal jeg garantere at henne spruter.

Så du mener at dette er noe alle kan klare å squirte om de bruker denne teknikken?

– Ja, det har jeg trua på. Selvfølgelig varierer tiden det tar. Om du holder du på lenge nok og jenta ikke holder tilbake, og bare slipper det ut så burde det gå fint. Jeg tror nok det er mye der det ligger. Det er mange jenter som syns det er flaut, og holder derfor igjen for å unngå å sprute.

Hvorfor tror du jenter syns det er så flaut å sprute?

– Jeg vet ikke helt. Jeg merker at det er mange som holder igjen, men de spruter til slutt. Man må bare holde på en god stund for å få det til. De må rett og slett bare la det komme, om du skjønner? Jeg tror alle jenter er i stand til å sprute.

Når merket du at dette var noe du tente på?

– Det husker jeg ikke helt. Men grunnen er nok mestringsfølelsen, og at damene blir fornøyd når du klarer det.

 

Skrevet av Benita Sofie, fra nytelse.no

Freaky Friday – Svelge sperm

Sug og svelg – God helg! Når forskere spurte en rekke studenter om hva de ville valgt bort av samleie eller oralsex, svarte samtlige samleie.