Happy Pride

Juni er den store PRIDE-måneden og denne uken er det tid for Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold i Oslo. En ti-dagers festival hvor alle kan være akkurat den de er. I 2022 er det Skeivt kulturår som markerer at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. For mange er det nettopp paraden som er selve høydepunktet til Oslo Pride, og i år er den tilbake i sin vante og storslagne form lørdag 25. juni kl.13.00. Paraden forteller verden av vi krever våre rettigheter, og vi står sammen om å forsvare dem. Ingen er fri før alle er fri. Etter paraden blir det paradeshow i Pride Park, og familievennlig underholdning på Youngstorget. Vi oppfordrer alle som har tid å mulighet til å delta og vise sin støtte.

Pridespesial med Adam Schjølberg

Klimaks

Sexolog Maria K. Ebbestad har besøk av Adam Schjølberg, sammen snakker de om viktigheten av pride, veien ut av skapet, og høyhælte sko. En viktig episode som du ikke bør gå glipp av uansett kjønn og legning. Happy Pride!

Vi syns Sølve Sundrehagen kommer med kloke fine og varme ord om hvordan du kan vise din støtte:

HOW TO PRIDE når du er straight, eller straight-ish, men er litt usikker på hvordan du kan være en god alliert.

🌈 Det er sjukt fint når straighte står opp for oss og holder folk ansvarlige for homofobi, unødvendige vitser, kjipe holdninger og slenging med leppa. La folk få vite at du ikke er enig i holdningene deres.

🌈 Det er digg når du har gjort en liten innsats på å lese deg opp, lære deg litt historie og ikke minst er ryddig med pronomen. Og du? Det med pronomen er nytt for mange, men det betyr ofte alt i verden for den du snakker om.

🌈 Legg penga dine på skeive ting laget, formidlet og solgt av skeive folk. Rosavasking og regnbuevasking er når mennesker og bedrifter dytter regnbuen på produkter og markedsføring for å kapitalisere på skeiv kjærlighet og historie, og for å fremstå inkluderende – uten å gi en krone tilbake til bevegelsen.

🌈 Dropp å sammenligne oss med straighte ved å si ting som «hvem er mannen i forholdet», eller spørre om seksuelle preferanser. Det ene er utdatert og det andre har du ikke noe med egentlig (du får garantert vite det om det er aktuelt) stereotyping er ut.

🌈 Folk som har forstått at kjønn og seksualitet er en solid reise for mange av oss er ekstra fine folk. Alle mennesker er unike mennesker, og det påvirker også hvordan vi ser på hele den greia med kjønn, seksualitet og utrykk. Om du lurer på noe så spør du med kjærlig nysgjerrighet.

Takk til alle som er heiagjeng og raust medmenneske.

Kilde: OsloPride.no / Sølve Sundrehagens facebookinnlegg.

Freaky Friday – Svelge sperm

Sug og svelg – God helg! Når forskere spurte en rekke studenter om hva de ville valgt bort av samleie eller oralsex, svarte samtlige samleie.