Forhold uten intimitet

Tidsklemma, barn som ikke sover, selvtillit og prioriteringer… Uansett hva som er årsaken, så er forhold uten intimitet et sårt punkt og ofte ødeleggende for et forhold. Vi har snakket med 3 ulike par som av ulike årsaker lever i forhold uten intimitet. 

Mona (32) og Klaus (35) er fanget i tidsklemma: 
«Vi hadde et helt supert sexliv tidligere! Vi var ikke de mest crazy, men vi to var veldig fornøyde. Så fikk vi fast jobb og barn.. Nå byr ikke muligheten seg før etter barna har lagt seg og da er det ofte andre ting som må prioriteres. Når vi treffer puta på kvelden så er vi rett og slett så utslitte, at tanken på å ligge sammen er fjern. Det hender at vi har barnevakt og reiser bort, og da blir det jo sex, men 1-2 ganger er vel ikke noe å skryte av? Generell intimitet i hverdagen, kyss og kos,  har dødd mer og mer ut, dessverre. Det begynte med at sexen forsvant, og gradvis begynte det å føles ut som om vi var venner som bodde sammen og da ble kyssing og slikt unaturlig. Vi ønsker begge at dette skal endres, men det er vanskelig å ta tak i»…

Lillian (27) og Sondre (26) prøver å finne løsninger:
«Mangel på intimitet i forholdet begynte med at Lillian ble gravid og kroppen begynte å forandre seg. Hun følte seg ikke sexy med den store magen og som mange andre gravide var hun redd for at det skulle skade barnet. Hun sa det føltes rart å ha sex med den ufødte babyen mellom oss.. Så ble ungen født og jeg håpet på litt action etter et par måneder. Vi prøvde, men hun opplevde det som smertefullt og hun slet med å bli kåt fordi det lå i underbevisstheten hennes at sex medførte smerte. Det er jo mulig å gjøre andre ting enn penetrering, men når dama ikke er kåt så frister det jo ingen. Nå er det en stund siden vi prøvde sist. Sex er litt som et bål, fyller man ikke på med ved så dør bålet ut. Jeg kan ikke noe for det, men mangel på intimitet går utover humøret mitt. Jeg føler ikke at hun har lyst på meg, eller at hun er like forelsket i meg som før. Og alle trenger vel å føle seg sett?

Marthe (37) og Thomas (44) har valgt livet uten intimitet:
«Når du er aseksuell har du ikke seksuell lyst eller seksuelle behov og ønsker ikke å delta i seksuell aktivitet, og på min 26-års bursdag så kom jeg over en artikkel om temaet og kjente meg godt igjen. Jeg googlet litt og fant et forum og det var der jeg traff Thomas. Selvom du er aseksuell betyr ikke det at du er aromantisk, så vi har et veldig fint forhold. Intimiteten er ikke der, men vi har gode samtaler og elsker hverandre veldig høyt. Vi holder hender og kysser hverandre «god natt», men ikke stort mye mer. Vi gjør det som føles naturlig for oss! Vi har vært sammen i 11 år og og jeg ser ingen ende på det enda. Vi har også fått to barn på naturlig måte. Vi vet jo hvordan man lager barn og det var helt greit og deilig der og da, men når du er aseksuell så frister det bare ikke.

Slik kan dere gjøre en endring!

For Marthe og Thomas er det ikke fristende å gjøre en endring, men for veldig mange andre par så er ønsket om endring tilstede og det er vanskelig å vite hvordan man skal komme seg ut av «den gamle tralten». Mange par har funnet hjelp i å gå til en parterapeut, for å snakke ut om mangelen på intimitet. Terapeuter vet hvilke spørsmål de skal stille og det kan være lettere å snakke sammen, ikke krangle, når det er en tredje person i rommet. Men er dere gode til å snakke sammen på egenhånd, så gjør det! Det er lurt å snakke ut om hva utfordringen bunner i og hva det gjør med dere som par. Er dere forelsket i hverandre?

Når dere har fått snakket ut om ting og bestemt dere for at dere sammen vil gjøre en endring, så kan dere begynne å ta grep. Enkle grep. Flørt med hverandre! Gi hverandre komplimenter, pynt dere for hverandre, tenn noen levende lys og la fise-buksa hvile i skapet. Det skal ikke mye til før et lite frø av romantikk er sådd.

Photo: Shutterstock

Reis bort sammen!
Skaff barnevakt og vær borte en natt, minst 24 timer. Det er fort gjort at barn blir altoppslukende og at man ikke har tid til, eller blir for sliten til, å være sammen.

Det trenger ikke være dyrt eller krevende, en telttur er helt topp hvis det passer best for dere. Legg bort telefonen og opplev noe sammen. «Hvordan fører dette til sex?» lurer du kanskje. Det å tilbringe tid sammen gjør underverker for forholdet og sexlivet, vent å se!
Og når natten kommer, la «god natt»-kysset gli over i berøringer og et lenger kyss enn vanlig.

Har dere ikke mulighet til å reise bort, så kanskje ungene kan sove borte en natt? La pliktene ligge, telefonen hvile og lag mat sammen!

Snakk om sex!
Hvis man ikke har hatt sex på en stund kan det føles unaturlig å plutselig snakke om sex, men det er viktig! Undersøkelser viser at deilig sex fører til mer sex, og omvendt. Og deilig sex er et resultat av mye kommunikasjon. Fortell hverandre hva dere liker og hva som ikke fungerer så godt for dere. Et bra glidemiddel er den enkleste og mest effektive veien til bedre sex, for alt er bedre med fuktighet og for kvinnen er sex uten fuktighet rett og slett vondt.

Slik finner du riktig glidemiddel! 

Før dere begynner på selve sexen så er det viktig å varme opp. Lysten må være tilstede for at sex skal være gøy! Et godt tips for å vekke lysten er å gi hverandre en massasje med en deilig massasjeolje og kanskje en massasjestav for ekstra nytelse!

Prøv et sexleketøy!
Dere har ikke sex i utgangspunktet, så skal du plutselig spørre om dere skal prøve sexleketøy?! Ja, det er faktisk ikke så dumt. Men trikset er å foreslå noe som gjør opplevelsen bedre for partneren din, sånn at hun/han skjønner at «feilen» ikke ligger hos dem! Prøv en lignende tilnærming: «Jeg så en reklame for denne, er det noe for deg?» Det har du om ikke annet dratt ut proppen for samtale og det er lettere å fortsette kommunikasjonen.

De beste sexleketøyene for par!
De aller fleste sexleketøy kan brukes sammen av par, for hvor pirrende er det ikke å stimulere henne med en kraftig klitorisvibrator som du har du kontroll over? Men det er enkelte leketøy som er laget for å brukes sammen!

Et sexleketøy som har gitt par vanvittig mye glede er penisring med klitorisvibrator. Selve penisringen gjør penis hardere og kraftigere, mens klitorisvibratoren stimulerer henne! Dette er en super måte å gjøre samleiet litt mer spennende og par som har prøvd slike penisringer forteller at kvinnen har lettere for å oppnå orgasme og mannens orgasme blir kraftigere.

Det hotteste leketøyet for par i disse dager er Manta fra Fun Factory, som er et supert alternativ til par. Det er egentlig utviklet for mannen, men par har hatt veldig mye glede av produktet.

Har dere ikke prøvd en parvibrator, så er det absolutt på tide! En parvibrator til sex brukes under samleie og er designet for å stimulere hennes g-punkt og klitoris, samtidig som den vibrerer langs hans penis når han støter inn i henne. Vi anbefaler å prøve we-vibe unite, eller we-vibe sync hvis dere vil ha en parvibrator som styres med app!

Noen sexleketøy er ment for å være en liten sexy oppmerksomhet til partner, slik som gaveposer med sexleketøy, sexy undertøy og massasjeoljer. Mens andre leketøy skal by på deilige erotiske opplevelser! Vibrerende truser er blant de mest populære leketøyene for par som ønsker en ekstra spennende opplevelse. En liten vibrator plasseres i hennes truser, og partneren får fjernkontrollen. En tur på kino eller restaurant blir hakket mer spennende med en vibrerende truse!

Som sagt så er de aller fleste sexleketøy egnet for å bruke sammen med partneren sin. Klitorisvibratorer med stor overflate passer veldig godt, da det er lettere for partner å treffe blink når vibratoren er stor. Fingervibratorer er også godt egnet til lek sammen.

Freaky Friday – BDSM

De aller fleste driver med en eller annen form for BDSM. Det er ikke sikkert de vet om det selv engang. BDSM er en samlebetegnelse

kyss - bli bedre på det. Par som kysser

Bedre kyss – slik gjør du det!

Bli bedre på å kysse. Det finnes mange typer, deilige, kyss. Hverdagskysset dere deler før jobb, pirrende klining på bakerste rad i kinosalen, rå og