Dette må du vite om klitoris!

Denne uken er det KLITORIS-UKE hos Nytelse.no og vi feirer med prisras på en rekke av ekspertenes favoritter samt gir deg noen spennende fakta det er fint å vite om kvinnenes nytelsessenter.

SE ALLE TILBUDENE HER!

1. Klitoris vokser hele livet

Når en kvinne er ferdig med puberteten er klitorisen hennes blitt 1,8 ganger større. I en alder av 32 år er den fire gange så stor som den var ved starten av puberteten. I overgangsalderen er den 7 ganger så stor som da kvinnen ble født.

 

2. Mer nytelse for kvinner enn menn

En penis har 4.000 nerveender, men klitoris har 8.000. Det gjør den til det mest følsomme området i kvinnens erogene soner.

 

3. Mer enn til nytelse

Flere forskere har gjennom tiden vist at stimulering av klitoris setter i gang flere fysiologiske endringer som kan bidra til reproduksjon.

Ifølge en forskningsrapport fra 2019 skjer det følgende endringer:

 

  • Økt blodtrykk og puls for å forbedre vaginal blodsirkulasjon.
  • Økt utskilling av skjedesekret, noe som sørger for smertefri sex.
  • Økt vaginalt syreinnhold (blodgass pO2), noe som blant annet gir økt sædmobilitet.
  • Bidrar delvis til nøytraliseringen av PH-verdien i skjeden.
  • Forsinker sædtransporttid fra skjeden.
  • Økt temperatur i skjeden, som øker mannens opphisselse.

SE ALLE TILBUDENE HER!

4. Klitoris er toppen av isfjellet

Den delen av klitoris som er synlig, er bare toppen av isfjellet.

Mesteparten er skjult i kvinnens kropp og er nesten åtte centimeter lang. Det svarer til en gjennomsnittlig ikke-erigert penis.

 

5. Livet begynner ikke med en klitoris

Forskere har i flere tiår ment at alle fostre er feminine som utgangspunkt, og at alle dermed skulle ha hatt en klitoris uansett kjønn.

Forskning viser imidlertid at det ikke stemmer. Biologer har påvist at proteinet COUP-TFII bestemmer kjønnet for kvinnelige fostre – akkurat som for mannlige.

De begynner derfor ikke som hunkjønn, men derimot fra samme kjønnsløse mal.

6. Gir flest orgasmer

En analyse av 33 studier gjennomført i løpet av de siste 85 årene viser at mellom 50 og 75 prosent av alle kvinner bare har en orgasme hvis klitoris stimuleres. Med andre ord er et «normalt» samleie sjelden det som fører til at kvinnen får en orgasme.

SE ALLE TILBUDENE HER!

7. Klitoris kan pulsere

Under en orgasme trekker klitoris seg sammen i pumpebevegelser. En klitorisorgasme forårsaker normalt 3 til 16 sammentrekninger, som varierer mellom 10 og 30 sekunder.

 

8. Plassering har betydning for orgasme

Forskning har vist at jo nærmere klitoris ligger til skjedeåpningen, jo lettere er det for en kvinne å få orgasme. Gjennom historien har flere kvinner – uten hell – forsøkt å flytte klitoris nærmere skjedeåpningen ved hjelp av kirurgi i jakten på orgasme.

Den mest berømte kvinnen i historien som gjennomgikk en mislykket kirurgisk prosedyre, er prinsesse Marie Bonaparte – oldebarn av Napoleons bror Lucien.

 

9. Klitoris erigerer

På samme måte som en penis, kan klitoris også få reisning når en kvinne blir opphisset. Som det mannlige motstykket er kvinnens organer også et svulmelegeme som fylles med blod under seksuell opphisselse.

 

10. Verdens største klitoris

Alle pattedyr har en klitoris, men hyenene har de største i forhold til sin egen størrelse. Åtseleternes klitoris ser ut som en penis. Den er lang, henger utenfor kroppen og kan bli stiv. Hyenehunnene har til og med et hull i enden av klitorisen som de tisser ut av, føder gjennom og parer seg ved hjelp av.

SE ALLE TILBUDENE HER!

  1. Vi har bare kjent til klitoris siden 1998

Klitoris har lenge vært et mysterium for forskere. Det var først i 1998 at den australske urologen Helen O’Connell klarte å kartlegge klitorisens anatomi. Hun gjorde dette ved hjelp av MR-skanninger av kjønnsorganer til en rekke kvinner. Alle de illustrasjonene du har sett av en klitoris, er faktisk forenklinger, ettersom det i et todimensjonalt bilde er umulig å skildre hele strukturen, som består av flere plan.

 

  1. Ordet betyr nøkkel

Navnet klitoris stammer fra gammelgresk. Språkforskere mener det er avledet av ordet kleitoris, som betydde noe i retning av «liten haug». Et annet forslag er at ordet betyr nøkkel. En indikasjon på at klitoris er nøkkelen til den kvinnelige seksualiteten.

SE ALLE TILBUDENE HER!

Freaky Friday – BDSM

De aller fleste driver med en eller annen form for BDSM. Det er ikke sikkert de vet om det selv engang. BDSM er en samlebetegnelse

kyss - bli bedre på det. Par som kysser

Bedre kyss – slik gjør du det!

Bli bedre på å kysse. Det finnes mange typer, deilige, kyss. Hverdagskysset dere deler før jobb, pirrende klining på bakerste rad i kinosalen, rå og