Derfor er sex midt på natten ekstra deilig!

Blir du kåt på natten og får lyst til å vekke kjæresten for å ha sex? Vel, du er ikke alene, og sex midt på natten kan være ekstra deilig og kinky.

Sex midt på natten kan være mer frigjort nettopp fordi man er i halvsøvne. Når man våkner etter en god natts søvn, så er kroppen ladet med testosteron og lavere nivåer av kortisol – noe som bidrar til å øke sexlysten og hemme stress. Dette kombinert med at man fortsatt er litt i drømmeland bidrar ofte til at sexlysten er ekstra stor og hemningene sitter litt løsere.

Slik gjør du det:

  1. Snakk om senarioet på forhånd. Still dere spørsmålene, er det greit å bli vekket på natten om den ene er kåt. Kan den ene begynne før den andre er helt våken med å kjærtegne seg selv og den andre, mens en sover?
  2. Husk å ikke vekke den andre om den har viktige møter, prøver eller annet der man trenger full konsentrasjon dagen etter.
  3. Når du begynner å kjærtegne deg selv, så sjekk responsen hos partner og godta et nei. Fortsett heller alene om du fortsatt kjenner lyst.
  4. Kjenner du at den andre er med er det bare å fortsette. Beføl kroppen til partner, kyss, slikk og sug.
  5. Nyt og slipp dere løs i tussmørket

Sexsomnia – sex uten å være våken

Det finnes også folk som har sex og onanerer i søvne uten å huske noen ting av det. De lider av sexomnia og har ofte også andre søvnforstyrrelser som å gå, eller prate i søvne. Slike tilfeller kan havne i retten.

– Det er viktig å understreke at sexomni (seksuelle handlinger under søvn) er diagnostisert som en av parasomniene – en fellesbetegnelse for forstyrret atferd eller fysiologiske forandringer som forekommer i forbindelse med søvn, sier Carlos H. Schenck.

Schenck er søvnforsker ved Minnesota Regional Sleep Disorders Center, og professor ved universitetet i Minnesota.

Sørg derfor for å ha snakket med partneren på forhånd slik at sex om natten er noe alle involverte parter er enig om. Tips: Ha glidemiddel lett tilgjengelig i nattbordsskuffen og vipps blir kanskje dette noe som piffer opp det vanlige sexlivet.

Hvorfor føles sex midt på natten ofte mer intens og frigjort?

Svar: Sex midt på natten kan oppleves som mer intens og frigjort på grunn av kroppens naturlige rytmer. Etter en god natts søvn er kroppen ladet med testosteron og har lavere nivåer av kortisol, noe som bidrar til økt sexlyst og mindre stress. Denne kombinasjonen, sammen med at man fortsatt kan være litt i drømmeland, fører ofte til større sexlyst og færre hemninger.

Hva er viktig å huske på hvis man ønsker å initiere sex midt på natten?

Svar: Det er viktig å kommunisere med partneren din på forhånd og være sikker på at begge parter er komfortable med å bli vekket for sex. Man bør ta hensyn til partnerens behov for søvn, spesielt hvis de har viktige forpliktelser dagen etter. Det er også essensielt å respektere et ‘nei’ og være oppmerksom på partnerens respons når man initierer.

Hva er sexsomnia, og hvordan kan det påvirke par?

Svar: Sexsomnia er en tilstand der en person har sex eller onanerer i søvne uten å huske det. Det regnes som en form for parasomnia, en forstyrrelse som innebærer uønsket atferd eller fysiologiske endringer som skjer under søvn. Det er viktig å ha en åpen dialog om dette fenomenet med partneren din, da det kan påvirke forholdet og krever forståelse og eventuelt profesjonell hjelp.

Freaky Friday – Svelge sperm

Sug og svelg – God helg! Når forskere spurte en rekke studenter om hva de ville valgt bort av samleie eller oralsex, svarte samtlige samleie.