Derfor bør du bruke glidemiddel!

Mørket faller på, stemningen er varm og sensuell, klærne faller og du er heltent. Men du blir ikke våt! Høres dette kjent ut? Vel, for hundrevis av kvinner er dette er altfor kjent problem. Kvinnebladet KK har forsket i hvorfor.

 

Mange kvinner sliter med å bli våte
Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller at det slettes ikke er uvanlig at kvinner sliter med å bli ordentlig våte.

– Dette kan for eksempel henge sammen med stress, menssyklus og ikke minst alder. Mange kvinner opplever dette når de kommer litt opp i åra.

– Dette er nemlig en normal utvikling som har med endringer i hormonnivå å gjøre, og trenger altså ikke ha noe med parforholdet å gjøre.

Tror du mange synes det er flaut?

– Det er det nok mange som synes, for det passer jo ikke med idealet om at man skal være «på» og klar hele tiden. Særlig ille er det hvis hun faktisk er kåt, men likevel ikke våt, og partneren tror at hun egentlig ikke er så tent, sier han.

Ikke bra å ha «tørr» sex

Dersom du har problemer med å bli våt, anbefaler Kjøs deg å ikke ha såkalt «tørr» sex. Dette kan nemlig være ødeleggende for sexlivet ditt i lengden. Du kan bli veldig sår, huden kan bli irritert og det blir da større fare for soppinfeksjon.

– «Tørr» sex er sjelden særlig godt, ikke for noen av partene, så det er uheldig, særlig fordi man da begynner å forbinde sex med noe som blir vondt, vanskelig og kanskje pinlig.

– Frykten for at det skal gå dårlig gir et stress som i seg selv øker faren for at det skal gå dårlig. Både kåthet og våthet kan utebli hvis du er stresset og bekymret, sier Kjøs.

Videre forteller han at tørrhet kan sammenliknes med impotens hos menn.

– Det blir verre av at man blir redd for at det skal skje, og da skjer det, og så blir det enda verre neste gang, forklarer han.

Bedre sex med glidemiddel

Heldigvis trenger ikke problemet å resultere i sex-stopp. Løsningen er nemlig noe så enkelt som å gå til innkjøp av et glidemiddel.
– Ut fra de enorme mengdene glidemiddel som selges, kan man nesten garantere at dette har en positiv effekt!

Det er veldig vanlig å bruke glidemiddel, enten hver gang eller av og til.
Noen merker for eksempel at det er ulikt hvor våte de blir ulike steder i menssyklusen, og da er det uproblematisk å bruke glidemiddel på de litt mindre våte dagene.

Videre forteller han at det også er mange som synes glidemiddel er turn-on i seg selv. Noen par smører hverandre inn og har stor glede av det, som en viktig del av forspillet.- Når man gjør dette sammen, i stedet for at kvinnen liksom lurer seg til det, er det enda en ting mindre å bekymre seg for.
Tonje Olsen, nettredaktør i Nytelse.no, sier at erotisk massasje er veldig populært og en god måte å smøre hverandre inn med glidemiddel på.
– Hele poenget er jo å gni hverandre inn, på en sensuell måte. Det er jo det perfekte forspillet! Man bør da bruke massasjeolje på kroppen og glidemiddel i underlivet. Massasjeoljer kan inneholde litt sukker, og det er ikke noe særlig å få der nede. Sukker er jo maten til bakteriene! Så prøv å få tak i gildemiddel uten sukker også, det kan lønne seg. Vi anbefaler Lelo Glide.
Ved analsex er glidemiddel et must! Vi har ikke samme slimhinnene i rumpa som i vagina, så her gjelder det å bruke et godt glidemiddel. Nytelse.nohar glidemiddel som er tilpasset analsex.  Det finnes også Anal Eaze, som gjør analsex til en mye bedre opplevelse!

 

Kk stilte også følgende spørsmål: Kan kvinner få orgasme lettere hvis de bruke glidemiddel?

– Jeg har ikke hørt noe om dette, men det er klart at hvis du vanligvis er litt for lite våt, vil det være mye bedre å ha sex med glidemiddel – og da blir det også lettere å få orgasme. Det er overhode ikke lett å komme hvis det gjør vondt å ha seg, det sier vel seg selv.
Men Nytelse.no har også produkter som gjør det lettere for kvinnen å få orgasme, blandt annet On orgasmekrem. Dersom du opplever problemer, har du ingenting å tape på å prøve!

Freaky Friday – BDSM

De aller fleste driver med en eller annen form for BDSM. Det er ikke sikkert de vet om det selv engang. BDSM er en samlebetegnelse

kyss - bli bedre på det. Par som kysser

Bedre kyss – slik gjør du det!

Bli bedre på å kysse. Det finnes mange typer, deilige, kyss. Hverdagskysset dere deler før jobb, pirrende klining på bakerste rad i kinosalen, rå og