Sextrender 2022

Pandemi, nedstenging og hjemmekontor har ført til at Nordmenn har blitt mer lekne og handler sexleketøy som aldri før, og i 2022 kommer det til å bli enda mer, skal vi tro eksperten.

For selv som det på mange måter er utfordrene og trist med pandemi, har det faktisk kommet noe godt ut av det.

– Folk bruker mer tid på de nærmeste, og det er flott å se at man også bruker tiden til å utforske sin egen og partnerens kropp og seksualitet, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

Salget av sexleketøy er høyere enn noen gang, og Ebbestad tror den trenden vil fortsette langt inn i 2022, for det er ikke første gang nordmenn handeler sexleketøy i kriser.

– Da finnanskrisen rammet i 2008 økte salget av sexleketøy kraftig, og pandemien er ingen unntak. Allerede da Norge stengte ned i mars 2020 eksploderte salget, og det er bare fortsatt å stige, forteller Ebbestad.

Når det gjelder trender og hva folk kjøper er det en del ting som skiller seg ut i jungelen av sexleketøy.

Womanizer har helt klart vært «pandemi-favoritten», og vi ser at nysgjerrigheten rundt prostatastimuli og analsex øker kraftig. I tillegg har parvibratorer nok en gang fått en skikkelig oppsving. Om jeg skal trekke frem en, vil det være Manta, en herrevibrator som også er designet for par, sier Ebbestad.

Det er ikke bare kvinnene som får nyte den unike teknologien til den populære Womanizer. Produsentene har nemlig laget Arcwave, «Womanizer for menn» også, som på lik linje stimulerer med trykkbølger.

– Den stimulerer Frenulum, (strengen på penis) som inneholder 4000 nerveender. Dette er en annen form for stimuli enn de fleste menn er vant til, og den fungerer faktisk også på de som ikke kan få ereksjon, forteller sexologen.

Analsex-trend i 2022!

Flere og flere lar seg friste til å utforske analsex, og det med god grunn! Analsex er det ikke bare penetrering av rumpa, men også bruk at ulike sexleketøy og stimulering av anusåpningen.

Når man skal ha analsex, har Ebbestad følgende tips:

Vått er godt!

Det aller første man må tenkte på når man skal begynne å utforske analsex, er glidemiddel! Anus produserer ikke fuktighet på egenhånd og uten bruk av glidemiddel blir det ikke bare utrolig ubehagelig, det kan bli direkte vondt og føre til rifter og sår hud! Et godt glidemiddel til analsex er et glidemiddel som er ekstra tykt og gir langvarig glid.

Med et godt glidemiddel, tålmodighet og riktig verktøy vil man kunne nyte deilig stimulering og enda bedre orgasmer! Men for å få maks ut av opplevelsen bør man sitte på en del kunnskap i forkant.

Ønsker du å dempe følelsen i analen for å komme lettere i gang kan du prøve et mildt bedøvende glidemiddel, det sørger for at du kan fokusere på den gode opplevelsen.

Oppvarmingen har aldri vært viktigere!

Dersom man ikke slapper godt av og virkelig har lyst til å ha analsex, så vil det bli vanskelig å gjennomføre. Rumpehullet er vanligvis stramt og lukket, men med deilig og forsiktig stimuli vil det bli mykere og gradvis åpent. La den som skal motta anal stimuli bli skikkelig kåt, før man forsiktig nærmer seg anus. Oralsex er en deilig og myk form for stimulering som vil få anus til å slappe av, men også en myk massering med fingrene er en fin vei å gå. Bruk mye glidemiddel og forsøk å føre inn en liten finger, før dere gradvis jobber dere oppover til noe større. Hvis det er en kvinne som skal motta analsex, så vil stimulering av klitoris med en god klitorisvibrator både gi henne enorm nytelse, men også få anus til å slappe av!

Analsex for mannen

I nærheten av endetarmen finner man prostata, et punkt som vil få mannen til å oppnå enorm nytelse og en skikkelig deilig orgasme hvis dette punktet stimuleres riktig! Prostata ligger på en slik måte at den enkleste veien for å stimulere dette punktet på er gjennom anus. Før fingeren forsiktig inn og press den mot magen. Prostata kjennes ut som en valnøtt og forsiktig massering av dette punktet vil føles godt for han. Mange forteller om orgasmer uten utløsning, og orgasmer som var langt bedre enn de noengang hadde opplevd tidligere. Det finnes en rekke sexleketøy for prostata. Materiale og fasong er perfekt tilpasset stimulering av prostata, og holder du øynene åpne for den typen som vibrerer så vil du finne et leketøy som vil gi deg en vanvittig opplevelse!

Analsex for kvinnen

Går man tilbake i historien så ser man at analsex ble brukt for å hindre graviditet og holde jomfruhinnen intakt. I nyere tid har heldigvis fokuset havnet mer på hvordan kvinnen kan nyte analsex og hva hun får ut av det.

I motsetning til mannen har ikke kvinnen en prostata som stimuleres under analsex, men det er likevel god grunn til å utforske området! Analen ligger så nær skjeden at analsex virker indirekte på skjeden, som på sin side er dårlig utstyrt med nervetråder. Anusåpningen er også full av nervetråder som gjør området svært følsomt, og det myke rosa vevet svulmer opp slik som skjeden når kvinnen blir tent.

Egnede leketøy

analsex - egnede leketøy

Det finnes et hav av produkter for analsex med ulike funksjoner.  Vi har allerede vært innom den typen som stimulerer prostata ved hjelp av vibrasjoner. Et annet vibrerende leketøy for analsex er analvibratoren! Vibreringen vil stimulere nervetrådene i og rundt analen og de deilige vibrasjonene vil spre seg til hele underlivet!

Er det din første gang for analsex så er analkuler et perfekt valg! Klassiske analkuler er flere kuler som sitter sammen, som gradvis øker i størrelse. Disse kan føres inn én og én, etterhvert som man vender seg til det. Disse er også kjent for å gi en sterkere orgasme hvis de trekkes ut akkurat under orgasmen.

Det mest populære leketøyet for analt bruk er analpluggen, eller buttplug som mange også kaller det. Når man skal velge riktig analplugg er det lurt å være oppmerksom på størrelsen, da disse kommer i mange forskjellige størrelser. Velg et trygt materiale som silikon, metall eller glass, disse er lette å rengjøre og svært hygieniske. Analplugger kan komme med kuler og vibrasjoner, de kan være oppblåsbare og de kan komme med pynt som blir en sexy overraskelse til partneren din.

Vær en god partner!

Når det kommer til sex er det viktig å lytte til partneren din, når det gjelder analsex er det ekstra viktig! Snakk sammen på forhånd og finn ut om h*n virkelig har lyst. Dette er ikke noe man skal gjennomføre for å yte en «ekstraservice» til partneren sin. Og har man hatt en vond opplevelse én gang, så er det ikke sikkert man tør å prøve igjen. Gå rolig frem, ta dere god tid og vær forsiktige. Analsex kan være en helt utrolig opplevelse, men man må lytte til signalene partneren gir!

Hygiene

Den første bekymringen som dukker opp når det blir snakk om analsex er renslighet! Og renslighet er viktig, men det er ingen stor grunn til bekymring. Dersom man er redd for at det skal ligge igjen noe smuss kan man vaske seg med en analdusj. Det er en liten pumpe som du fyller med lunkent vann som du spyler inn i baken. Dette er ikke vondt og er en enkel måte å forsikre seg på at man er ren og pen før man starter!

Renslighet er ikke bare viktig før analsex, det er vel så viktig etterpå. I rumpa finner man bakterier som ikke skal havne i vagina! Derfor er det viktig at leketøy vaskes godt med en god dildorens etter bruk! Penis skal heller ikke gå rett fra rumpa til vagina, så da kan det være lurt å bruke et kondom under analsex som man enten fjerner før man fører penis inn i vagina, eller eventuelt bytter med et nytt og rent kondom! Å gå motsatt vei, fra vagina til rumpa, er ikke farlig.

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du