Ny norsk undersøkelse: Så ofte har nordmenn sex!

Er du nysgjerrig på hvor ofte naboen har sex? Vel, nå får du svaret både på hvor ofte nordmenn faktisk har sex, og hvor ofte de skulle ønske de hadde sex.

39% av nordmenn har sex minst en gang i uken, mens 70% skulle ønske de hadde sex minst 1 gang i uken, det kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av YouGov for sexleketøygiganten Nytelse.no. I samme undersøkelse kommer det frem av 25% ikke har hatt sex det siste året.

– Det er mange faktorer som spiller inn på hvor ofte man har sex. Hvor er man i forholdet? Er man nyforelsket, i småbarnsfasen, hvordan er sykdomsbildet og hvor lenge har man vært sammen, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

Hun mener mange har en urelistisk høy forventing til hvor ofte man skal ha sex uten å ha snakket med hverandre om hva som fungerer best for paret. I tillegg sammenligner man seg med andre, og tror alle andre har oftere sex enn seg selv.

– Snakk sammen om hva som er realistisk å få til for dere i den situasjonen dere er i akkurat nå. Godta at hvor ofte man har sex vil være varierende i perioder, og ikke glem at selv om det er lite noen ganger vil lysten og hyppigheten komme tilbake om man jobber for det, sier Ebbestad.

 

Mangel på kommunikasjon

Forskjellige forventninger til sex er en av de vanligste årsakene til problemer i forholdet. I stedet for å snakke om problemene lar man den andre gjette hvordan vi har det.

– Å kommunisere dine lyster, ønsker og fantasier er viktig for at partneren skal forstå dine behov, sier Ebbestad.

Hun anbefaler å ta praten på utenfor soverommet, gjerne på en biltur, ved kjøkkenbordet eller foran peisen etter barna er lagt. Ikke fremstill det som klaging, men heller et ønske om at dere skal få det enda bedre sammen.

– I et forhold vil man den andre det beste, så ha det som utgangspunkt når du skal ta praten, gjør det gjerne med litt humor. Hvis man får til det i alle situasjoner gjennom samlivet og ikke dømmer hverandre, så vil det føles mye lettere, råder Ebbestad.

En annen ting som har sterk innvirkning på sexlivet er forskjellig døgnrytme og mangel på søvn.

Ebbestad anbefalerå bruke mindre tid på telefon og å se på serier. Hun tror veldig mange forhold går inn i automodus, man glemmer å ha sex og scroller seg heller i søvn.

– Legg dere sammen og husk at det siste du bør se på før du legger deg bør være kjæresten din, og ikke telefonen, råder Ebbestad. I tillegg har hun disse rådene:

Tips til deg som vil ha sex oftere:

  1. Det høres kanskje ikke så spennende ut i utgangspunktet, men å planlegge en sexdate er noe av det beste man kan gjøre! Send sexy sms til hverandre gjennom dagen, hvor dere beskriver hva dere ønsker å gjøre. Logg av foreldrerollen og internett et lite øyeblikk, nå er det kun dere i fokus. Møt hverandre på soverommet, nydusjet og barberte, og begynn daten med et heftig kyss. Resten går av seg selv!
  1. Å sove naken med partneren din gjør at dere både kan nyte mer hudkontakt og å være mer bevisste på når den andre blir seksuelt opphisset – som begge kan øke sjansene for å ha sex.
  1. Snakk om sex. Hvis man kan snakke om sex uten at det blir pinlig, har man kommet langt på veien mot god sex. Man trenger ikke ha lange samtaler om temaet, men å kunne snakke litt om hva man liker og ikke er viktig. Det kan være så enkelt som at man ser et fint kyss på en film, og sier «det så koselig ut», eller at man sier «det du gjorde nå, var skikkelig deilig». Det skal ikke mange ordene til.
  1. Det er mye mer man kan gjøre på soverommet enn samleie. Oralsex, onanering og heftig kyssing er minst like spennende. Kanskje man også skulle utforsket et leketøy hvor samleie ikke nødvendigvis blir nødvendig for optimal nytelse?

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du