Kun 1 av 10 nordmenn er fornøyd med sexlivet sitt

Det er sextørke i de norske hjem kun 10% gir sexlivet sitt toppkaraketer i ny stor undersøkelse. – Trist, men dette kan vi gjøre noe med, sier sexolog.

Kun 1 av 10 nordmenn er fornøyd med sexlivet sitt. Dette kommer frem i en ny undersøkelse som kartlegger Nordmenns sexvaner utført av YouGov for Nytelse.no. I samme undersøkelse kommer det frem nordmenn optimalt ville hatt sex oftere, prøve nye ting og bruke mer tid når de har sex for at de skulle gitt sexlivet toppkarakter.

– Det er dystre tall over sexlivet til det norske folk, og det ser ut til at det er sextørke i de norske hjem, men dette har vi god mulighet til å bli flinkere til, sier sexolog og presseansvarlig i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad. Nå oppfordrer hun folket til å bruke juleferien til å finne tilbake til hverandre og å få opp gnisten på soverommet, eller i stuen for den saks skyld.

Mangel på kommunikasjon

Det er ingen tvil om at året som har gått har vært utfordrende på mange måter og at det har gått utover samlivet for mange. Samtidig har man ikke vært flinke nok til å kommunisere våre ønsker og behov.

Forskjellige forventninger til sex er en av de vanligste årsakene til problemer i forholdet. I stedet for å snakke om problemene lar man den andre gjette hvordan vi har det.

–  Å kommunisere dine lyster, ønsker og fantasier er viktig for at partneren skal forstå dine behov, sier Ebbestad.

Hun anbefaler å ta praten på utenfor soverommet, gjerne på en biltur, ved kjøkkenbordet eller foran peisen etter barna er lagt. Ikke fremstill det som klaging, men heller et ønske om at dere skal få det enda bedre sammen.

– I et forhold vil man den andre det beste, så ha det som utgangspunkt når du skal ta praten, gjør det gjerne med litt humor. Hvis man får til det i alle situasjoner gjennom samlivet og ikke dømmer hverandre, så vil det føles mye lettere, råder Ebbestad.

Slik får du gnisten tilbake i forholdet

En annen ting som har sterk innvirkning på sexlivet er forskjellig døgnrytme og mangel på søvn.

Ebbestad anbefalerå bruke mindre tid på telefon og å se på serier. Hun tror veldig mange forhold går inn i automodus, man glemmer å ha sex og ruller seg heller i søvn.

«Mobilen kan være drepen for sexlivet»Sex-ekspert Maria Ebbestad

– Sett av to kvelder i uka der du og partneren bruker tiden på hverandre og ikke TV eller mobil. TV’n må ut av soverommet, selv om du gjerne vil se på en serie til du sovner. Og ikke scroll deg i søvn heller. Det siste du ser på før du sovner, bør være kjæresten din, ikke mobilen. Den er drepen for sexlivet. Disse rådene er ikke alltid så lette å følge, men det er viktig, råder Ebbestad

Piff opp med sexlektøy i parforholdet

Det finnes ulike former for sexleketøy som egner seg perfekt til par, men felles for alle er at de vil gi dere en vanvittig spennende og deilig opplevelse.

– Sexleketøy er for par som vil ha det litt ekstra gøy, nyte hverandre på nye måter og oppleve seksuell stimuli på sitt beste, sier Ebbestad.

I tillegg forklarer hun at par som bruker sexleketøy er ofte gode på å kommunisere, de har bedre sex og de er opptatte av å fylle hverandres behov både på og utenfor soverommet. Når man forteller hverandre om hvilke leketøy man kunne tenke seg å prøve, sier man også en del om hva man liker og hvordan man liker å bli tilfredsstilt.

– Husk at man bruker ikke sexleketøy sammen fordi den andre er utilstrekkelig, men fordi det gjør sexen enda mer leken, forklarer Ebbestad.

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du