50% av nordmenn kysser ALDRI sin partner!

I en ny sexundersøkelse kommer det frem at 51% av det norske folk aldri kysser sin partner. – Triste tall, sier sexolog.

 

Kun 15% kysser sin partner hver dag. Det kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av YouGov for Nytelse.no. Undersøkelsen kartlegger nordmenns sexvaner og det viser seg at hele 51% aldri kysser sin partner.

– Dette er veldig triste tall, og jeg må si jeg trodde det sto bedre til med det norske folk, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

Leppene er en av kroppens erogene soner som vekker lystsenteret i hjernen, og de inneholder omtrent 10 000 nerver. Derfor oppfordrer hun alle par til å kysse sin partner hver dag, spesielt siden hun opplyser om at manglende sexlyst er et problem i mange forhold.

– Å kysse er undervurdert. Det er deilig, gir masse endorfiner og lykkehormoner til kroppen og er en utmerket måte å gi, og å få nærhet fra sin partner. Det som også er ekstra fint med å kysse er at det fort kan lede til noe mer, smiler sexologen.

Hun mener at alle par, minimum, bør kysse hverandre før de legger seg, og før de reiser fra hverandre til jobb eller skole.

– Vil du vekke gnisten i forholdet så bør dere kline oftere, slik dere gjorde i starten av forholdet. Skru av TV’n, legg vekk mobilen og klin i sofaen, ved kjøkkenbenken eller i dusjen, tipser sexologen.

Slik blir du en bedre kysser:

Her er sexologens tips til hvordan du kan bli en bedre kysser.

Puss tennene

God hygiene er viktig, og det er ikke innbydende å kysse en som lukter eller smaker hverken kaffe eller røyk. Bruk også rikelig med leppepomade for ekstra myke lepper, men unngå klissete lipgloss.

Hold spenningen

Skap intensitet før dere treffer hverandres lepper. Len deg sakte frem, og før leppene deres møtes, ta en pause og kjenn på følelsen. Gi et ertende intenst blikk, hvor du kanskje lener deg litt bakover igjen for å se om partneren følger etter. Kjenn ansiktet ditt så nært partneren, at kan du lukte på vedkommende, hør og kjenn pusten til hverandre, og føl på den seksuelle energien.

Start rolig

Rolig start, lukk øynene og gjør leppene myke og klare. Hold munnen lukket med fuktige lepper, og begynn med småkyssing. Du kan begynne på kinnet eller på leppene, men det er viktig å begynne sakte og forsiktig. Lag en myk trutmunn og begynn med en serie småkyss så dere begge får føle på hverandre.

Bruk tungen

Bruk tungen uten å ha som mål å komme lengst inn i munnen til partneren din. Åpne munnen din forsiktig, og når du først tar ut tungen din, begynn med en myk tungetupp. Så kan du bli mer og mer intens, men det er fortsatt viktig å holde tungen myk.

Les kroppsspråket

Ta pauser, se på hverandre, for så å fortsette. Berøring er viktig, la fingrene gli gjennom håret til partneren, eller hold på kjeven/kinnet mens du drar den andre lett mot deg. Siden man sjelden snakker når man kysser er det viktig å observere hverandres kroppsspråk. Legg merke til lyder og bevegelser. Husk at en god kysser bruker hendene til å holde fast, stryke berøre og kile.

Vær leken

Varier tempo og husk at småbiting i leppene og erting kan øke intensiteten, men kjenn på stemning og føl deg frem. Det kan være sexy og intenst og holde litt hardt i håret, men pass på at den andre ikke er hårsår. Slikk ertende over leppene til partneren.

Kyss de erogene sonene

Øret og halsen er for mange utrolig sensitive områder. Bruk derfor tungen, slikk litt forsiktig og kyss litt der også for å variere.

Avslutt med blikk og berøring

Avslutningen bør ikke komme for brått, senk tempo, hold under haken og hold leppene dine mot partneren i et par sekunder ekstra før du ser han eller henne i øynene igjen.

Visste du forresten at…

  • To tredjedeler av kyssere foretrekker å tippe hodet mot høyre når de skal kysse noen.
  • Gjennomsnittlig bruker et menneske to uker av livet på kyssing. Det tilsvarer 20.160 minutter. Eller 366 timer.
  • Endorfinene som dukker opp i kroppen din mens du kysser er 200 ganger sterkere enn effekten av morfin. Det er grunnen til at du blir svimmel i topplokket etter et skikkelig vellykket kyss.

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du