Derfor blir du våryr!

Mange tror kanskje det bare er en myte at man blir våryr, men det er det altså ikke. Med våren kommer mer enn bare plussgrader og hestehov.

Når våren kommer etter en lang og kald tid med mørke dager, skjer det noe med oss mennesker. Det er ingen tvil om at humøret blir mye bedre når det går mot lysere tider og solen titter frem, det merker nok de aller fleste. Men hva har dette egentlig med sexlysten å gjøre?

Studier viser at sexlysten øker når våren kommer. Lysere dager gjør at vi blir lysere til sinns, og godt humør gjør underverker for sexlysten. Varmere vær betyr mindre klær, og når solen treffer kroppen utløses en del hormoner i kroppen. Disse hormonene kalles ofte kjærlighetshormoner! Solens stråler treffer også en del av våre erogene soner, som faktisk stimuleres når de blir varmet opp.

De såkalte «kjærlighetshormonene»

Det er mer som skjer i kroppen når våren kommer. I kroppen vår har vi flere såkalt «kjærlighetshormoner» som hjelper til med dette. Hormoner som endorfiner, testosteron og oksytocin bidrar til økt sexlyst.

Testosteron-nivået øker når solen treffer kroppen, noe som påvirker lysten vår. Endorfiner som er knyttet til forelskelse, utløses i store doser ved forelskelse eller seksuell tilfredstilling og derfor kan vi se på dette som en god sirkel hvor det ene fører til det andre.

Nivået av melatonin synker mens serotonin-nivået øker når solen treffer. Slik vi får mer overskudd og energi om våren enn om vinteren når det er mørkere tider. Vi har også et hormon som heter oxcytocin, også kalt «The Love Hormone». Nivået av oxcytocin øker ved bare noe så enkelt som en klem, eller hudkontakt!

Forskning viser at det er flest kvinner som får økt sexlyst om våren, men man er ikke helt sikre på hvorfor det er slik.

 

Alt du trenger til våren!

Om du sliter litt med å finne den rette stemningen og kjenner at du er langt fra våryr enda, trenger du ikke fortvile. Du må bare «opp på hesten igjen». Når man har gått lenge uten sex og orgasmer får man også mindre lyst. Klikk deg inn på Nytelse.no og kjøp noe du syns er spennende for nå er det på tide å gå sommeren i møte med masse deilige orgasmer!

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du