Mer onani under pandemi

Pandemien har ført til mer onani, det viser en fersk rapport fra leketøysprodusenten Tenga.

Siden 2016 har Tenga kartlagt folkets sexvaner i en rekke land og de to siste årene med pandemi skillers seg ut. Undersøkelsen er utført på over 5000 mennesker i alderen 18 – 54 fordelt på fem land, USA, England, Tyskland, Frankrike og Spania. Den tar for seg sexvaner, onani og bruk av sexleketøy som viser interessante funn når det gjelder utviklingen og trender under pandemien.

Onani viser seg å spille en viktig rolle at folk skal føle seg bra, og hele 2 av 3 forteller at onani har holdt positiviteten oppe under pandemien. Og hele 40% forteller de har onanert mer det siste året, sammenlignet med tidligere.

Derfor bør du få orgasme

Tiden vi er inne i nå er stressende for de fleste. Det er derfor svært viktig å finne tid til selv om man er singel og å pleie parforholdet med egentid som man har kjæreste. Uansett, vil en orgasme gi overskudd og giv i hverdagen. 

– En orgasme om dagen vil senke stressnivået i kroppen og gjøre deg gladere. Ikke bare fordi du opplever noe vanvittig deilig, men orgasmer frigir Dopamin, Oxtocin og Endorfiner som sammen utgjør kroppens egen lykkepille, sier Maria K. Ebbestad, sexolog i Nytelse.no.

Gi deg selv en pause i hverdagen med onani. En orgasme vil gi ro i koppen og senke stressnivået betraktelig.

– For å få orgasmer, må du først bli kjent med din egen kropp og dine egne ønsker. Med eller uten sexleketøy anbefaler jeg alle å bruke tid med seg selv alene, sier Ebbestad. Hun legger til at onani derfor er svært viktig, og man bør lære seg tre forskjellige teknikker som gir orgasme. På den er det lettere for andre når de som hjelpe deg å komme i mål.

Det er viktig å huske at hodet er det største seksuelle organet vårt, så det må med om man skal oppnå orgasme.

– Tøm derfor hodet for tanker om hva som gjenstår på gjøremålslista, og bruk det heller til erotiske fantasier. Drøm deg bort og la fingre eller leketøy sende deg til himmels i en bekymringsfri orgasme, råder Ebbestad.

Disse parene har best sexliv

En undersøkelse utført for Womanizer, viser at par som bruker sexleketøy ofte har et bedre og mer aktivt sexliv enn par som ikke bruker leketøy. Ifølge Ebbestad er det viktig å ikke se på leketøy som en trussel, men noe som gjør det som allerede er godt, enda bedre.

– Et leketøy i seg selv holder ikke rundt deg og gir nærhet, men det kan absolutt bidra til at man kan gi hverandre nærhet og trygghet, som på mange måter er et lim i forholdet, sier hun.

For dersom man har mistet gnisten og rett og slett ikke har sex så ofte som før, kan det å introdusere et sexleketøy være en god vei for å finne tilbake til forelskelsen og spenningen i hverdagen.

Pandemien har også ført til økt bruk av sexleketøy. Halvparten av alle i Tenga-undesøkelsen rapporterer om at de hadde sexleketøy før pandemien og 20% av de forteller at sexleketøysamlingen har økt under pandemien. I tillegg kommer det frem av 8 % har gått til innkjøp av sitt første sexleketøy det siste året.

Nytelse.no har vi opplevd salgseksplosjon av erotisk leketøy under pandemien. Og fra nedstengingen startet og til nå, har salget økt med hele 150%.

– Det er fint å se at nordmenn har brukt tiden til å utforske sin egen og partnerens kropp. Det håper jeg de fortsetter med også etter denne tiden er over, avslutter Ebbestad.

Kilder: Tenga og Womanizer.

Freaky Friday – Svelge sperm

Sug og svelg – God helg! Når forskere spurte en rekke studenter om hva de ville valgt bort av samleie eller oralsex, svarte samtlige samleie.