Latex, penisbur og sexrom – Slik feirer nordmenn fetisjdagen!

Det begynte som en fetisj hun og mannen hadde sammen, nå deler Martina sin latex-fetisj med omverden på sosiale medier, og hun er ikke den eneste. 19. januar feires nemlig fetisjdagen over hele verden, og for mange er det en selvfølge hvordan dagen bør markeres.

Siden 2008 har den internasjonale fetisjdagen blitt markert den tredje fredagen i januar hvert år. Målet med dagen er å støtte BDSM-ere og fetisjister verden over. Vi skal ikke lenger tilbake enn til 18. juni 2018, da Verdenshelseorganisasjon (WHO) vedtok at BDSM-ere og fetisjister ikke lenger skulle defineres som syke.

I en undersøkelse utført av YouGov for Nytelse.no som kartlegger nordmenns sexvaner kommer det frem av 15% av Norges befolkning ser på seg selv som kinky. Det å dominere og å bli dominert kommer høyt på listen over nordmenns sexfantasier sammen med rollespill, uniform og bondage.

– Dette er ikke så overraskende og gjenspeiler salget av BDSM-utstyr, kinky sexleketøy, sexmøbler, og frekt undertøy, sier sexolog og presseansvarlig i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

I podcasten Klimaks har hun intervjuet en rekke gjester med forskjellige fetisjer. Blant annet Martina som tenner på latex, Oddvar som blir kåt av ballespark og Susanne tenner på å ha peniser i bur, i tillegg til BDSM’ere, swingerspar og en profesjonell dominatix.

– Jeg ser at episodene med fetisjer er veldig populære og får høye lyttertall fordi nordmenn er nysgjerrig og ønsker å høre om andre sine lyster, sier Ebbestad


Det siste året har salget frekke leker hatt en kraftig økning hos den populære nettbutikken, Nytelse.no. Håndjern, fotlenker, halsbånd, munnball, lakk og lær er på salgstoppen. I tillegg har undertøykategorien hatt kraftig vekst.

– Det er ingen tvil om at nordmenn har blitt frekkere. Å begynne med for ekspempel BDSM er for mange noe som går gradvis, og man tenker ikke så mye på det. For andre er det et bevisst valg fordi de lenge har vært fristet eller bare fordi de ønsker å prøve nye ting på soverommet, forklarer Ebbestad.

Hun sier at blindfold og bindelek er for mange er veldig befriende og fjerner en del at prestasjonsjaget. Det å gi den andre fullstendig kontroll gjør at man kan fokusere på å slappe av å nyte.

–  Mange får prestasjonsangst under samleie og klarer ikke helt å slappe av når noen for eksempel gir de oralsex fordi tankene er låst fast i at du må gi. Når du er bundet fast eller har blindfold fjerner du det presset, for poenget er at nå er det kun en som skal få, sier Ebbestad.

BDSM er en samlebetegnelse for bondage, disiplin, dominans, submessiv, sadomasochisme. Oppsummert som samtykkende maktlek, som veldig mange tenner på.

Martina – QueenRubber som hun kaller seg, har latex-fetisj. (Bilde: Privat)

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du