Hva er ansett som liten penis?

Penisstørrelse er en av de tingene som bekymrer menn mest når det kommer til egen kropp. Er den stor nok, hva er gjennomsnittet og hva regnes som en mikropenis? Svar på dette får du her.

Hva er en mikropenis?

En mikropenis er en penis som er liten for alderen, men likevel velformet. Har man en penis som er kortere enn 7-8 cm i erigert (stiv) tilstand og ca 4 cm i slapp tilstand, kalles det en mikropenis. Testiklene er heller ikke utviklet. Man kan ikke få barn.

Dette er en forholdsvis sjelden tilstand. Ca 1 av 10 000 har det. Årsaken til dette, er at kroppen ikke produserer testosteron, som er guttene sitt kjønnshormon. Det er vanlig å behandle med testosteronsprøyter jevnlig.

Mange har dårlig selvfølelse knyttet til penis, noe som ofte kan skyldes manglende kunnskap om hva som er normalt. Størrelsen på penis er bestemt ut fra genene våre og ikke noe en kan endre på.

Normal penisstørrelse hos en utvokst gutt (det vil si omtrent 20 år) er mellom 10 og 20 cm i stiv tilstand.

Hvor stor er en gjennomsnittspenis?

Forskre ved King’s College i London har samlet 20 ulike studier med over 15 000 menn fra 16 land som kartlegger penisstørrelse. Fem mål ble analysert: lengden av penis i erigert eller slapp tilstand, lengden av penis i slapp, men helt utstrakt tilstand og omkretsen av penis i erigert eller slapp tilstand.

Lengden ble målt fra roten av penis, og ut til spissen, mens omkretsen ble målt enten ved roten eller midten av penis.

 

Her er resultatene på en gjennomsnittlig penis:

Lengde på erigert penis: 13,12 centimeter

Lengde på slapp penis: 9,16 centimeter

Utstrakt lengde på slapp penis: 13,24 centimeter

Omkrets på erigert penis: 11,66 centimeter

Omkrets på slapp penis: 9,31 centimeter

Dessuten tegnet de diagrammene som viser spredningen i penisstørrelse. For eksempel avslører det øverste diagrammet at 85 prosent av menn har en erigert penis på under 15 centimeter.

 

Kan man gjøre penis større?

For å gjøre det beste ut av det du har kan bruk av penispumpe være fint å teste. En penispumpe lager vakum inne i pumpen slik at mer blod strømmer ut i penis. Det gjør at man får en større og hardere penis etter å ha pumpet. Jevnlig bruk kan også ha en mer permanent effekt. Ved å sette på en penisring etter at du har pumpet opp penis vil du beholde den tykke og harde ereksjonen over lengre tid. Det finnes mange ulike typer pumper, vi anbefaler en penispumpe med trykkmåler for gode resultater og muligheten til å måle hvor mye du må pumpe for best effekt. Det finnes også pumper som bruker vann i stedet for luft. Det gir mer effektiv pumping, men krever at du bruker pumpen et sted hvor du kan søle litt med vann.

Kilde: illustrertvitenskal.no og ung.no

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du