Freaky Friday – Swingers

Hver tiende nordmann fantaserer om Swingers. I morgen 13. august markeres den Internasjonale Swingerdagen – en feiring av swingere verden over. Swingersmiljøet har fått mye oppmerksomhet i media de siste årene og det viser seg at interessen blant nordmenn er stor.

Det er faktisk hele 10 % av Norges befolkning som fantaserer om swingers, det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av YouGov for Nytelse.no. I Norge er det en rekke swingersklubber, nettsteder og private arrangementer for de som er swingers eller nysgjerrig på swingers.

– Det er ikke så overraskende at mange som fantaserer om swingers. Dette er et tema som det er mer og mer åpenhet rundt og det er klart folk blir nysgjerrig, sier sexolog Maria K. Ebbestad.

Swingers er avtalte treff der folk i parforhold møte andre par for å ha sex. Alle involverte bestemmer selv hvor mye de vil være med på og det er ikke noe krav om å måtte ha sex om man besøker en swingersklubb.

– Mange klubber og treff har også åpent for et visst antall single, forklarer Ebbestad.

I Norge har swinger miljøet vokst de siste årene og ifølge TV2 har Norges største swingersnetverk SpicyMatch over 15 000 medlenger. I tillegg finnes det en rekke andre grupper og klubber man kan oppsøke om man er nysgjerrig.

– Om man ønsker å teste denne delen av seksualiteten sin er det viktigste god kommunikasjon paret imellom, og at begge har et ønske om å prøve swingers. Snakk om fordeler, ulemper og hvilke situasjoner dere kan komme opp i. Ha en stoppord for når en av dere vil ut, og sett noen få regler. Setter dere for mange kan det være vanskelig å huske alle, sier Ebbestad.

Slik kommer du igang med Swingers:

  • Snakk med partneren om swinger og klarlegg at parteren også vil prøve det ut.
  • Oppsøk swingers nettsteder og lag dere en profil.
  • Besøk en swingersklubb kun for å se hvordan det er.
  • Sett noen få regler dere imellom og husk at dere garantert vil komme i sutuasjoner dere ikke har tenkt på.
  • Nyt og ta en debrief etterpå, om dette er noe dere ønsker å utforske videre.

 

Hvis du fortsatt er usikker har vi laget flere pocastepisoder der du får høre folk i miljøet prate:

I disse to episodene har sexolog Maria K. Ebbestad besøk av sexolog Elisabet Barnes. Hun praktiserer etisk ikke-monogami og sammen snakker de om forskjellige måter å leve ikke-monogamt på. Hvordan får man det til å fungere hvilke utfordringer møter man, om sjalusi og at det faktisk er vakkert når mannen er på date med en annen.

I denne episoden har Maria besøk av et swingerspar som åpner opp om hva som skjer på sexklubb, hvorfor de begynte med swingers, og hvordan du skal gå frem hvis du vil prøve det samme.

I studio har Maria besøk av JuiceBox-gründer Sofia Su, som arrangerer jentesexfester rundt om i landet. Hun fortelller om tanken bak, hva som som skjer på festene, og ikke minst hva du må gjøre for å bli med.

Freaky Friday – Wet sex!

Wetsex, goldenshower, water sports, hva er det, hvordan gjør man det, og hvordan får man med partner på å teste dette? Alt dette får du